Ingredients4 st Paprikor i olika färger (strimlade)2 dm Purjolök (skivad)100 gr Champinjoner (skivade)1 cm Röd chili (hackad)400 gr Krossade tomat (lägg några extra kronor på en bra)Rapsolja1 tsk Muscavado socker1 tsk Äppelcider vinäger2 st Grönsaksbuljongtärningar2 krm BasilikaVattenSaltSvart peppar4 portioner Jasminris2 dl Creme fraicheMethodStep 1Börja med att koka riset enligt förpackningenStep 2Hetta upp en panna med lite olja, lägg i paprikan, champinjoner, chilin och purjolökenStep 3Låt det fräsa i ca två minuter, häll på krossade tomaterna och lika mycket vatten, muscavado socker, buljongtärningar, basilika samt vinägern. 400 gr Krossade tomat
Mexikansk kycklingpaj 4 port. 1,5 dl  Vetemjöl 50 gram  Smör 1 msk  Vatten 1,5 msk  Jalapeños, hackade 0,5 st  Grillad kyckling (eller vanlig stekt) 1 st  Gul lök(ar) 150 gram  Champinjoner   100 gram  Philadelphiaost 0,5 burk(ar)  Old El Paso Thick´n Chunky Salsa 200 gram  Cheddarost (vanlig riven går också bra) 200 gram  Isbergssallad 3 st  Tomater 250 gram  Gurka Gör såhär
Skär tomaterna i kvartar och lägg dem och löken i en matberedare. Tillsätt tomatpuré, kycklingbuljong (jag använder geléfond och vatten) och tomat- och lökmixen
Rör ner den i färsen tillsammans med salt och krossade tomater. 1 st tomater. Börja med att koka riset i vatten och salt ca 20 minuter tills vätskan är inkokt
500 g passerade tomater. Hacka lök och vitlök. Tärna paprika. (Tag undan lite paprika till garneringen). Stek grönsakshacket i olivoljan tills löken mjuk och genomskinlig
Mexikansk mat är så mycket mer än bara tacos. Quesadillas, burritos, fajitas, taquitos, enchiladas, tostadas… Mexikanskt, texmex, southwestern – kärt barn… Mina år i USA bjöd på mängder av härliga upplevelser i matväg
Tillsätt de krossade tomaterna, socker och vatten. 500 g falukorv1 röd paprika1 grön paprika6 st champinjoner1 röd lök2 vitlöksklyftor1 msk matolja1 tsk chilipulver1 tsk koriander0,5 tsk spiskummin1 burk krossade tomater1 dl vatten0,5 tsk sockersalt och peppar4 port risHetta upp lite matolja och fräs grönsakerna hastigt i ca 1 min