Hej,. Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
I torsdags kväll lagade jag mexikansk torskrygg till middag och nej – proteinbrödet var inte en del av matkassen utan mitt substitut till tortillasbrödet som skulle serveras till fisken enligt receptet
I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Vad sägs om mexikansk fredags middag i form av enchiladas. Dagen inleddes med kräftfiske. Sambon och barnen var ute med en kompis och fiskade kräftor idag på morgonen och när de kom hem igen hade de en hel spann full med kräftor
Jag lovar er att om ni någonsin tänker bjuda era vänner på en mexikansk kväll eller bara vill visa hur en riktig taco smakar, så har ni här recepten på succén
Mexikansk mat och mexikansk hatt, dock såg jag nog ingen mexikanare i Mexico med sån hatt. Jag har ännu bara testat köttvarianten men ser med spänning fram mot att testa fisk och kyckling också, återkommer med hur de var senare
När vi var i Telemark lagade svärmor mexikansk soppa till oss som vi sörplade i oss framför NRK. Tröttnar man på smaken är det bara att byta om lite på grönsakerna eller fisken
Andersson, grillade ostron med Läckö Slottsaquavit, inlagda ägghalvor med Östgöta Sädesbrännvin och Barbacoa (mexikanskt rökgrillat kött) med Örtagårdsbrännvin