Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Gör den, fröjdas, njut av den sensoriska orgasmen av lime, koriander, lök, tomat, chili. EDDIE´S SUPERCALIFRAGILISTICEXPPIALIDOCIOUS SALSA ca 0,75 liter300 g goda färska tomater (Romantica om du inte hittar bra svenska, sommartomater)1 halv gul lök, kvartad1-2 vitlöksklyftor, helst färsk Färsk chili* 1 kruka koriander (bara stjälkar och blad inte kruka och jord)1 burk hela tomater (bra kvalité)Saft från 2 lime SoP1. 300 g goda färska tomater (Romantica om du inte hittar bra svenska, sommartomater)
En god och fräsch rätt, lite Mexico möter Medelhavet. Pico de Gallo är en tomatsalsa med chili och lime som passar väldigt bra till såväl fisk som grillat kött och grönsaker
Jag gjorde en vegetarisk böngryta med smaker från Mexico och serverade sedan grytan tillsammans med expressriset, en klick gräddfil, riven ost och en limeklyfta
Även om jag tror öl passar bra till denna blandning av Mexico och Sverige. Till oss vuxna fyllde jag dem (dubbla tortillabröd) med ost, tomater, jalapeños och lite svartpeppar
Det visade sig att detta blev en utav tidernas mest poulära tallrik i Mexico. Lägg chilin i en mixer tillsammans med lök, vitlök, jordnötter, nejlikor, kanel, anisen, den malda koriandern och den färska koriandern, tomaterna samt russinen om du vill ha dem i
För någon vecka sedan fick vi en inbjudan till middag hos våra vänner Linn och Martin och i denna fanns vissa antydningar om att matresan skulle gå till Mexico med omnejd
Mexikansk mat och mexikansk hatt, dock såg jag nog ingen mexikanare i Mexico med sån hatt. Ca 1 kg skinkstek 1 dl ketchup 1 dl rapsolja 1/2 tsk svartpeppar 1/2 tsk chilipulver 1/2 tsk salt 1 tsk socker 2 vitlöksklyftor (rivna)1 msk balsamvinäger 1 krm sambal oelek1 stekpåse 1 kit pork al pastor från Old el Paso Ananas Sallad Gurka Tomat Creme fraiche Gör så här