De kan vara lite kinkig med bönorna (brukar ibland byta mot kidneybönor eller svarta bönor som brukar funka bättre) men efter att ha petat de åt sidan brukar de glatt mumsa i sig denna gryta tillsammans med ris eller mathavre
Jag gjorde ingen chimichurri, men hade het sås med harissa i tomatsåsen och istället för mathavre och puylinser kokade jag matvete och hade gröna linser i tomatsåsen
Den översta salladen som gjordes idag serverade jag till en vegansk gryta med mathavre till. Tids nog är det dags för sallad, tomater, gurka, paprika och sådant när odlingssäsongen här i Sverige/Norden passar
Färsfylld paprika med tomatsås och mathavre + sallad. Sen gör jag en enkel tomatsås med krossadetomater, grädde, kryddor och lite ketchup och häller runt paprikorna innan jag gratinerar dem i ugnen
Rätten är även jättegod med pasta, ris, kamutvete eller mathavre i stället för matkorn. tomater. Bryn lök, squash och tomater i resten av matfettet Blanda ner det kokta matkornet, basilika, oliver och det mesta av osten
Grytan passar bra att servera tillsammans med något gott bröd eller ris/mathavre eller liknande. Pressa i vitlöken och tillsätt krossadetomater, vatten, soja, lagerblad, buljong/fond, chilisås och oregano
Testa även mathavre. Bra för att tomater med sin höga lykopenhalt minskar risken för cancer, motverkar kärlens åldrande och därmed hjärtsjukdom, stroke, minnesförlust samt även impotens
Till detta gjorde jag mathavre. När färsen var färdigbrynt la jag den tillsammans med fläsket i en gryta och fyllde på med 3 dl vitt vin, två tetra krossadetomater, 3 dl vatten, fem skållade, skalade och delade tomater, en paprika i bitar, 3 msk sultanrussin, 3 kanelstänger, en stjärnanis, 2 tsk chiliflingor och salt