Lägg ner en marängbotten i en rund form och häll sedan över citronglassen. Vad gäller marängen här behöver man nödvändigtvis inte göra sin egna marängbotten om man inte vill eller har tid
Marängtårta med hallon och citron. Hemmagjord marängbotten är inte alls särskilt svårt att göra och smaken är flera mil ifrån den där knastriga varianten man köper i butik
Idag ska ni få recept på en marängbotten som du kan använda till såväl bakelser som tårtbottnar. 1/2 tsk pressad citron. Vispa vitorna till ett skum, tillsätt citron och ca 1 dl av sockret och fortsätt vispa. 1/2 tsk pressad citron
Tar jag som ett mycket gott betyg Egentligen hade jag tänkt att göra min egna marängbotten till tårtan men tiden räckte inte riktigt till så jag köpte färdig istället och gjorde min egna citronglass som jag hällde över
Citronyoghurtglass. Blanda de uppvispade äggulorna, den vispade grädden, den turkiska yoghurten och det finrivna citronskalet (riv väldigt försiktigt, bara det allra yttersta av skalet)
Lägg en marängbotten på tårtfatet och bred ut en dryg fjärdedel av grädden över den. Gnid insidan av en väl rengjord, helt torr och värmetålig bunke – helst gjord av glas eller metall – lätt med snittytan på en halv citron