Mangobollar recept

Mangobollar

Mangobollar

Ett nyttigare och lite fruktigare variant än chokladbollar är dessa mangobollar och de är fullkomligt gudomliga i gommen
Mangobollar

Mangobollar

20 stycken. Du behöver. 100 g naturella cashewnötter. 100 g torkad mango. 50 g kokos + lite att rulla bollarna i
Ärtrullar med valnötscreme i rispapper

Ärtrullar med valnötscreme i rispapper

Eller bak och bak men jag hade slut på i stort sett allt så jag har gjort en stor sats zucchinibröd, pepparkakor som i skrivande stund är i ugnen, groddat hel råg som ska torkas när de fått svans, groddat och torkat nästan ett kilo bovete, gjort mangobollar och fryst in, gjort svamppastej (smakar lite som leverpastej, och ja, recept på detta kommer) och när ugnen blir ledig ska jag göra majstortillabröd och sen müsli

Raw Food-kurs med Inger

Vi fick göra blomkålsris, avocados med nouri (gudagott), försommarsallad med sötsur asianinspirerad dressing, morotsbiffar, raw food-tacos med het tomatsalsa och guacamole allt inwrappat i salladsblad, mangobollar och så den ljuvligaste citrontårtan som jag nu också gjorde till Olivias skolavslutning
Choklad-lakritsbollar

Choklad-lakritsbollar

Tentaperioder ändå. Finns något charmigt med dem. På bild alltså ett moment från nyss, paus i plugg för att njuta av DESSA
Mangobollar

Mangobollar

Mangobollar10 dadlar blötlagda1 morgen mango2,5 dl mandlar1,5 dl kokos1msk agavesirapLägg dadlarna i blöt i 10 timmar
Raw mangobollar

Raw mangobollar

Mangobollar. Mangobollar. 10 dadlar blötlagda. 1 mogen mango. 2,5 dl mandlar. 1,5 dl kokos. 1msk agavesirap. Kärna ur och lägg dadlarna i blöt i minst 6 timmar men helst över natten
Mangobollar med vit choklad

Mangobollar med vit choklad

 Syrliga mangobollar doppade i vit choklad. Fullt upp i köket, men jag är, som vanligt, dålig på att skriva ner recepten och blandar hejvilt
Raw mangobollar

Raw mangobollar

Mangobollar10 dadlar blötlagda1 mogen mango2,5 dl mandlar1,5 dl kokos1msk agavesirapKärna ur och lägg dadlarna i blöt i minst 6 timmar men helst över natten
Mangobollar med citron & mynta

Mangobollar med citron & mynta

1 påse hasselnötter ca 140 g. 1/2 påse mandel ca 70 g (tog av det som fanns hemma). 1/2 påse torkad mango
Jordgubbsbollar

Jordgubbsbollar

En annan variant och minst lika goda som mina mangobollar är dessa jordgubbsbollar. Här har jag i stort sätt bytt ut mangon till jordgubbar, både frysta och torkade, och ersatt lime till citron
Mango Cashew Sunshine Bites

Mango Cashew Sunshine Bites

Man kan aldrig fylla kylen med för många roliga snacks och de här knallgula mangobollarna är som en vänlig sommarkyss i höstmörkret

Mangobollar

Ett nyttigare och lite fruktigare variant än chokladbollar är dessa mangobollar och de är  fullkomligt gudomliga i gommen

Aprikos- och mangobollar med kokos

Mixa nötterna grovt och lägg över i en skål. Lägg aprikoser i blöt i 10 minuter. Skär aprikoserna i mindre bitar och mixa aprikoser, torkad frukt, kokos och citronskal, citronsaft, honung och kokosolja

Underbara Birgitta så det står härliga till!

B & M’s Mangobollar från Birgitta Olsson. Jag har en bekant som har en väninna som jag träffade på en mässa förra hösten och som jag GENAST tyckte jättemycket om