Saffranskladdkaka med smak av apelsin, vanilj ochmandelmassa. Saft och rivet skal från en apelsin. Mortla saffranet med lite socker och rör ner i det smälta smöret
250 g mandelmassa. 1skalet av en apelsin, fint rivet. 1250 g mandelmassa 100 g mörk choklad, hackad skalet av en apelsin, fint rivet 1 äggRiv mandelmassan, och blanda med ägg ochapelsinskal
Här har ni en härligt smakade bulle fylld med mandelmassaochapelsin där det vanliga strösockret i fyllningen dessutom är utbytt mot muscovadosocker, vilket tar smaken till en helt annan dimension
Förutom klassisk kanel så samsas mandelmassa, apelsinoch en liten nypa malda nejlikor i fyllningen. Bred på på rumsvarmt smör och fördela sedan riven mandelmassa över plattorna
ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan