Mandelmassa gelé recept

Saffransbullar med mandelmassa

I min lilla stuga är det redan fullpackat med julpynt och jag har gjort marinerad rödlök, kokat gelé
Florentiner

Florentiner

Riv mandelmassan fint och rör den smidig med ägg och smör. Låt kakan svalna och bred över gelé. 400 g mandelmassa. 5 dl svartvinbärsgelé
Jordgubbscheesecake

Jordgubbscheesecake

Säkert gelén som gjorde att jag kom att tänka på konditoriernas små bakelser. Jordgubbsgelé. Gör jordgubbsgelén medan fyllningen svalnar
Kaffekalas...

Kaffekalas...

Ett lager med grädde samt därefter riven mandelmassa. Jag gjorde den lite annorlunda än sist, godare om ni frågar mig, och lite enklare för jag hoppade över momentet med bananer och gelé ovanpå tårtan, så någon riktig Bananza är det väl egentligen inte, inte utseendemässigt i varje fall
Hallonmoussetårta på chokladmandelbotten

Hallonmoussetårta på chokladmandelbotten

Vispa äggvitorna lätt och riv mandelmassan grovt. Gelé. Koka upp saft och gelésocker i en kastrull och koka livligt i 30 sekunder. 400 g mandelmassa. 2 dl gelésocker Multi
Hallonmazarin

Hallonmazarin

Vispa smör och mandelmassa, tillsätt ett ägg i taget, vanilj och citron. 1mandelmassa, riven. 1saft tex av röda vinbär (du kan även använda gelé)
Lemon and Liquorice Cheesecake

Lemon and Liquorice Cheesecake

Riv mandelmassan med ett rivjärn och blanda den med ägg och potatismjöl till en jämn smet. Ta ut kakan medans den fortfarande är lös, (vobblig, som jello eller gelé) i mitten
Tårta på chokladmandelbotten

Tårta på chokladmandelbotten

Dela mandelmassan i mindre bitar. Koka upp gelésockret med vatten. Låt svalna en minut ca innan du skedar geléet över bären
Göteborgare

Göteborgare

Riv mandelmassan till kanten och blanda med äggvita till en slät smet. Bred lite sylt eller gelé på mazarinmassan i mitten
Påskens godaste tårta

Påskens godaste tårta

En tårta på botten av mandelmassa en chokladnougat och ett täcke med körsbärsgelé. Med en botten på mandelmassa och en nougattryffel därpå är det som en enda stor påskpralin
Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

nu så skriver hon där att man ska blanda mandelmassan med vatten. Gelé. Riv mandelmassan och rör ut den med vattnet / flädersaften till en jämn och ganska tjock smet
Trojka konfekt

Trojka konfekt

Smält choklad och nougat tillsammans och häll den sedan över mandelmassan. Därefter häller du hallongelén ovanpå nougaten, var uppmärksam på att gelén inte är för varm, då smälter den nougaten
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

Sjud sedan på svag värme tills massan blir en tjock gelé. Gör ett geléprov genom att droppa en droppe på en tallrik
Apelsinringar

Apelsinringar

Blanda den ru mstempererade mandelmassan med en tredjedel av smöret och citrusrasp till en klumpfri. Agar-agargelé att doppa ringarna i
Bara en massa godsaker

Bara en massa godsaker

Rosta riven mandelmassa i torr stekpanna, toppa sedan pannacottorna med det och dekorera sedan lite blandat med färskt hallon eller geléhallon
SMULPAJ MED HAVRE- KARDEMUMMA- & MANDELMASSASMUL

SMULPAJ MED HAVRE- KARDEMUMMA- & MANDELMASSASMUL

Vid första försöket lät jag sifonen stå för länge, vilket gjorde att innehållet blev till gelé. Blanda mjöl, havregryn, socker, kardemumma, vaniljsocker, mandelmassa och salt
Snabba blåbärstårtan

Snabba blåbärstårtan

Riv mandelmassan och blanda den med lite av grädden. Smält gelén i en kastrull på svag värme. Lägg en tårtbotten på ett fat och bred på gelén
Prinstårta

Prinstårta

Blanda mandelmassan med äggen och smöret, rör till en jämn smet och häll den i formen. Den måste stå kallt för att ”sätta sig” ordentligt om frysta blåbär och gelé används