Riv mandelmassa och rör ihop den med smöret. 8-10 plommon, halverade och urkärnade (ta hjälp av ett kuljärn)300 g mandelmassa100 g smör3 ägg2 msk vetemjölMandelgrädde. 75 g sötmandel, skållad och skalad1 ½ msk strösocker1 tsk citronsaft1 tsk smör3 dl vispgräddde1 ½ msk Disaronno Amaretto, mandellikörBlanda smör, vetemjöl och socker till en smidig deg. 300 g mandelmassa
Riv mandelmassan. 375 g mandelmassa. 3,5 msk kirsch, konjak el liknande (vi brukar väl köra Amaretto). 375 g mandelmassa. 3,5 msk kirsch, konjak el liknande (vi brukar väl köra Amaretto)
Just nu borde man väl satsa på rabarber eller något annat säsongsbetonat, men jag blev så enormt sugen på mjuk chokladkaka och testade den här då jag händelsevis hade lite mandelmassa hemma
Blanda mandelmassa och smör till en jämn smet, rör i amaretto efter smak, lite av smaken försvinner vid gräddningen så var inte rädd att det skal bli för starkt
Å andra sidan är jag tämligen säker på att jag skulle bli utkastad ur Italien om jag kom dragande med en tiramisù som smakade amaretto och kardemumma, så det kanske går på ett ut
Riv mandelmassan och rör ihop den med äggvitan och sockret till en jämn smet. xante, amaretto ). 300 g mandelmassa. Bottnar300 g mandelmassa 90 g strösocker (1 dl) 2 äggvitor. xante, amaretto ) 200 g mörk choklad
Jag associerade till vitt, vilket ledde till kokos och mandelmassa, mint hade också varit en idé men då jag faktiskt inte tycker om mint så var det aldrig på tapeten
mandelmassa. Amarettotryffel. Disaronno (Amaretto). Blanda mandelmassa med socker • Vispa i äggvitan lite itaget för att undvika klumpar • Spritsa ut på bakplåtspapperoch pudra med florsocker • Låt dem vila på plåten i rumstemperaturi 20 minuter • Innan du stoppar in dem i ugnen,tryck upp varje kaka till en topp • Grädda dem i 175° i 12–15 minuter• Låt kakorna svalna och sätt ihop dem två och två medamarettotryffel emellan