Häll rabarbermoussen över mandelbotten i formen. När det sedan är dags att börja montera tårtan tar du försiktigt bort bakplåtspappret och lägger din fina mandelbotten i botten på kakformen
1300 g rabarber rensad och skuren i bitar. 1Börja med att lägga gelatinblad i kallt vatten. 1Under tiden så vispar du grädden medelhårt. 1När blandningen med gelatinbladen nåt önskad temperatur så vispar du snabbt ner den i grädden. 1Häll sedan moussen i en silikonform med samma mått som mandelbotten (vi har använt en med måttet 24cm i diameter). Frys in moussen minst 5 tinmar, men det kan med fördel göras en dag (eller flera) i förväg. 1Lägg rabarberbitar, socker och vattnet i en kastrull och koka ihop. 1Under tiden så vispa grädden medelhårt och när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde och rabarber. 1Plocka fram den frysta citronmoussen och häll rabarbermoussen över. 1Avsluta med att lägga på mandelbotten, vänd den gärna upp och ner för snygga raka lager. 1Dekorera med tex ätbara blommor
Lägg sedan på hälften av rabarbern på mandelbotten. När jag skulle på jobbfest för två veckor sen bakade jag en glutenfri rabarbertårtamed jordgubbar på toppen
Häll rabarbermoussen över mandelbotten i formen. När det sedan är dags att börja montera tårtan tar du försiktigt bort bakplåtspappret och lägger din fina mandelbotten i botten på kakformen
Dela rabarbern till garneringen på mitten och hyvla tunt med osthyvel. Smörj en form med löstagbar kant med smält smör och lägg ett runt bakplåtspapper i botten