Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt, och rör ned grädde ochmandelmjöl. Den ljuvliga vita chokladen med kokosflagor kommer från Rapuntzel och är både ekologisk och Fairtrade
Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokosochmandelspån. För nån vecka sedan skulle vi få en av döttrarnas svärföräldrar på middag, och då passade jag på att dyka på huvudet ned i frysen för att hitta något lämpligt att laga efterrätt av
Fortsätt att hälla ner kokosoljan, psylliumfröskal, mandelmjöl, kokosmjölkoch ägg i skålen. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosoljaoch eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Blanda mandelmjöl, kokosnötsmjöloch bakpulver och vänd försiktigt ned i äggpöset. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
Blanda havregryn, kokosflingor, mandelspånoch hackad vit choklad och strössla över jämnt. Jag fortsätter mitt utforskande av frysen och undersöker vilka hemligheter den sitter och tjuvhåller på
Börja med att rosta mandelspånenochkokosflingorna lätt på en torr stekpanna. Det här var första gången för mig och jag ställde mig genast frågan varför har jag inte gjort det förut
Jag har ingen aning om hur den gjordes, och mannagryn tål jag ju inte längre, så det fick bli en hirspudding i stället med lite extra smaksättning i form av kokosochmandel
Blanda ihop mandelspån, kokoschips, risflingor och hackad vit chokladoch strö över blåbären. Kokossmöret är pressat av torkat fruktkött från hela kokosnöten, och smakar fantastiskt både i bakverk, efterrätter och precis som det är på smörgås