Låt mandarinerna rinna av i en sil och ta vara på vätskan. Gör pajdegen. Blanda 1 dl kesella, olja, vetemjöl, 1 knivsudd bakpulver, ½ dl crème fraiche och 2 msk av mandarinspadet
Mandel Mandarinkaka. En kaka med lite mera tuggmotstånd pga. mandelmjölet och polentan. Jag gillar den grövre konsistensen kakan får, men samtidigt är den len i smaken av ricottan och fräsch av citrusfrukten
1. Blanda mandelmassa och smör med en elvisp, tillsätt ägget och slutligen mjölet. Häll smeten i en smord, avlång sockerkaksform och baka på 175 grader ca 15 minuter
Mandarinkaka är ett mycket speciellt bakverk. Majas modifierade Mandarinkakaca 300 g konserverade mandariner (fruktens vikt)6 ägg275 g mandelmjöl2,5-3 dl socker (beroende på hur söt kaka man önskar)1 tsk bakpulverLägg alla ingredienser i en matberedare och blanda