Blanda de kokta makaronerna med den stekt mjuka purjolöken, skinka, lök, ärtor och ost. Strö på riven ost och grädda tills puddingen fått färg och blivit fast
Nu har vi ätit makaronpudding i det här huset för det var längesen det och gott är det också. Makaronpudding ca 6 port. 6 dl makaroner (okokta) korvsnutt kasslerdutt baconfjutt (ca 6 hg kött tillsammans) 1 lök 4 ägg 5 dl mjölk 2,5 dl stark ost salt, peppar Koka makaronerna och fräs under tiden "köttet" och löken. Strö över riven ost och gratinera i 200 grader i ca 20-25 minuter. 2,5 dl stark ost
Hacka löken och riv osten. 3 dl ost av valfri sort. Koka upp mjölk, smör och salt på medelstark värme. Tillsätt makaronerna och småkoka på svag värme i 25 minuter
Grovriv osten och smörj en ugnsform ca 30x20 cm. 150 g ost (valfri sort). Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen
Tillsätt därefter riven ost tillsammans med mozzarellan som delas för hand i små bitar. Första tanken var en klassisk makaronpudding men jag hade ingen rökt skinka hemma så det blev till att leta vidare i frysen
Makaronpudding. Häll över i smord form och blanda i makaronerna och osten. 4 dl okokta makaroner200 g salsicciakorv1/2 gul hackad lök1/2 hackad purjolök1 msk smör2 dl riven ost1 tsk salt1 krm svartpeppar3 ägg4 dl mjölkKoka makaronerna. 2 dl riven ost