Vispa ihop ägg, smör och fil i en anna skål. 1 bröd 3 ½ majsmjöl1 ½ dl vetemjöl2 msk råsocker1 tsk salt2 ½ tsk bakpulver1 ägg2 ½ fil100 g smält smör (smör och majsmjöl till form) Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en form och häll i lite majsmjöl, häll sedan smeten i formen ( 1 ½ liters) Grädda i ugen i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg
Majsbröd i panna. Smöra en liten långpanna eller form ca 25x 30 cm med 1 msk smör. Sätt ugnen på 225°. Mjöla den väl och strö riven ost i botten och så att sidorna täcks väl
Häromdagen var jag på en restaurang med en vän och åt och på menyn kunde man bland annat beställa majsbröd som serverades som ett tillbehör och med en klick smör
Arbeta in hälften av vetemjölet och tillsätt smöret. Majsbröden blir hela 12 stycken, men de går ju bra att frysa och bara plocka fram till hamburgare eller pulled pork. Till 12 majsbröd behövs. 5 dl mjölk (3% fetthalt) / 75 g jäst / 5 dl majsmjöl / 7-8 dl Manitoba cream / 50 g rumstempererat smör / 1 msk flingsalt. 600 g färsk laxfile / 1 ägg / 1-1,5 dl vispgrädde / 2 tsk örtsalt / 1 spansk röd peppar / 1 dl panko ströbröd / lite olja och smör att steka i. Värm upp en stekpanna med lite olja och smör, lägg försiktigt ner burgarna och stek dem ca 5-8 minuter på vardera sida. Smaklig spis ♥ 5 dl mjölk (3% fetthalt) / 75 g jäst / 5 dl majsmjöl / 7-8 dl Manitoba cream / 50 g rumstempererat smör