maizenaHallonen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dom och chokladen i den varma grädden. Blir den för simmig så red av den med lite, lite maizena
Toppingen är gjord i flera steg och innehåller både maizena och gelatin. Rör ur maizenan i vatten, tillsätt den i såsen och rör om och fortsätt att koka under fortsatt omrörning
Ta upp gelatinet och smält det i den heta sockerlagen under omrörning. Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten. Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten. 1 msk maizena majsstärkelse. 7 gelatinblad. 2 gelatinblad
maizena utrört i lite vatten. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda maizena med vatten. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem direkt i en kastrull på svag värme
Blanda strösocker, maizena och äggula. Blötlägg gelatin i rikligt kallt vatten. 130 g maizena (0,5 dl). 13 gelatinblad. 1Citronkräm200 g citronjuice (2 dl) 80 g äggula (4) 100 g vatten (1 dl) 170 g strösocker (2 dl) 30 g maizena (0,5 dl) 50 g osaltat smör. 1Jordgubbsmousse250 g jordgubbar, frysta som tinat 90 g florsocker (1,5 dl) 300 g grädde (3 dl) 3 gelatinblad. Mixa jordgubbar med florsocker till en slät och fin puré med en mixer, häll 1 dl i en kastrull med gelatinbladen och värm tills gelatinet smälter, häll tillbaka det med resterande puré och rör runt ordentligt
Maizena för redning. s ekologiska är gjord på pektin istället för gelatin. mer salt och peppar, sila bort alla kryddor och löken och red därefter av såsen med maizena och vatten