Smakade nästan som det riktigt grova knäckebröd jag minns från den tid när jag tålde gluten. 50 g färsk jäst5 dl ljummet vatten, 37 grader½ msk salt1 msk Cane Syrup eller vanlig mörk sirap, eller flytande honung (kan ueslutas om man undviker allt sött) 1 äggvita2 dl "frömjöl"1 dl hela linfrön1 dl sesamfrön1 tsk fiberhusk5 dl mörkt bovetemjöl - en 400-gramspåse blir lagomca 3 dl Jyttemjöl originalSmula ned jästen i bakbunken, och lös den i det ljumma vattnet
Ett knäckebröd med en liten köttbulle. 25g Jäst 25g Smör 3dl Julmust eller mörkt öl 1 dl Kessella naturell 1/2 dl Mörk sirap90 g Vörtmix 1 tsk salt 5 dl Rågsikt 5 - 6 dl Vetemjöl special
Den bestod alltid av havregrynsgröt, fruktkompott, yoghurt, sojamjölk, vanlig mjölk, färsk frukt, solrosfrön, linfrön, russin, knäckebröd, mörkt bröd, smör (vegan och bregott) jordnötssmör, tahini, hallonsylt, gurka och tomat
Det här med att det blir mörkt ungefär strax efter att solen gått upp är så tråkigt när man bloggar. Att ta bilder utan ljus är som att äta knäckebröd utan smör
Byt ut Vit pasta, vitt bröd, godis, glass, kakor, produkter med hög fett halt till fullkorns pasta, fullkorns/råris, mörkt bröd eller knäckebröd, kvarg, torkad fruk och produkter med lägre fett halt
Litet, mörkt, intimt och inget onödigt lull-lull. Quesadillas - både med kyckling och vegetariskaFyllda champinjonerPotatisklyftor med aioliRäkor stekta i olja och vitlökRåraka med rökt lax och pepparrotskrämTomat- och mozarellasalladStrimlad biff med kantarellerKycklingvingar i honung, apelsin och chilimarinadOsttallrik med marmelad, frukt och knäckebröd som avslutningDen dominerande smaken var
Och nu, nu är jag tillbaka i Sverige och det regnar förfärligt mycket och är alldeles mörkt och jag tror att jag är på väg tillbaka in i blixtens förlovade och upplysande land
Skulle det vara ett grovt, mörkt, mjukt bröd och sedan ett ljust knäckebröd med massa socker i skulle jag nog valt det gorva mörka brödet - då jag älskar sånt bröd