Tårtans innanmäte består av två vanliga ljusa bottnar, en krispig botten med smak av mandel, ett tunt lager aprikoskräm/sylt, en bärmousse av blåbär och rabarber, samt en mörk chokladmousse
50 g mörk choklad. Botten. Blanda mandelmassa, ägg, choklad och mjöl med elvisp till en slät smet. Grädda i lätt smord springform med smörgåspapper i botten, 175º i ca 25 minuter
100 g mörk choklad (70 %). Sätt ugnen på 250 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 20-24 cm i diameter, smörj formen
D Och så spritsade jag Matildas initialer i mörk choklad. TårtbottenKiwiVit chokladmousseganachevispgräddenejlikor i sugarpasteinitialer i mörk choklad 1dl grädde
Riv mörk choklad över. 25 g riven mörk choklad. Arbeta ihop mördegen, gärna i en matberedare. Börja med den mindre mängden mjöl då äggen varierar i storlek
Ingredienser90 gram smör100 gr mörk choklad1 ägg1 äggula2 dl socker1/2 msk kakao1/2 msk vaniljsockerVit chokladmousse200 gr vit choklad4 äggulor6 dl vispgräddeBottenSmörj en form cirka 26 cm i diameter. 100 gr mörk choklad