mörk choklad. Sikta mjöl, salt och kryddor i en bunke. Tillsätt margarin och knåda till en smulig deg. Tillsätt tranbär, socker och choklad i mjölblandningen och rör om ordentligt
Behöver fylla på förrådet med frukostbröd och gjorde därför lite grova frallor, älskar att ha nötter och frön i bröd och denna gång blandade jag ner lite solrosfrön,linfrön och pumpafrön, givetvis kan man byta ut dessa mot andra frön eller nötter
Mina barn är inget undantag, de föredrar de där vita och sötade bröden framför mörka osötade. Brödet funkar till frukostbröd, mellanmål, till soppor eller, som på bilden, med lite honung på till elvakaffet
½ dl flytande honung, ljus eller mörk. När man som vi har plockat sisådär åtta kilo havtorn på självplocken nästgårds så kan man ju faktiskt unna sig att ta ut svängarna lite och pytsa i några av bären i ett frukostbröd, tycker ni inte
Extra förtjust var jag i det finska mörka rågbrödet med den där karaktäristiska syrliga smaken. Det härliga finska brödet serverades oftast med smör och ost till en mustig, rustik soppa eller som frukostbröd med pålägg, som t
Eller - varför inte gå loss på en variant med en söt fyllning av exempelvis mörk choklad. Nu funderar jag på att göra en ostfylld variant, som lyxiga frukostbröd
Mörk - industrilandskap i mörker. Morgon - med nybakat frukostbröd. Får börja med att rikta ett stort TACK till Malin - Fröken Foto, som har hållit i årets fotoutmaning och som under ett helt år har gett oss kluriga teman, tips och idéer
Jag bakade två såna här jättelimpor, dubbel sats så har vi haft det som frukostbröd i veckan. Grädda i 230 grader ca 15-20 minuter kolla efter ca 10 minuter om du behöver lägga ett bakplåtspapper så att limpan inte blir för mörk