Lyxig potatiskaka recept

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet

Potatiskaka och Pastasåser

De tre såserna jag valde att göra var Gorgonzolasås, Apelsinsås och Lyxig laxsås. Förrätt och varmrätt skulle det bli naturligtvis och jag valde att göra en krispig potatiskaka med rökt lax och cremefraiche med gräslök till förrätt
Halv sex hos Tina, Huvudrätt Chokladig kyckling med potatiskaka

Halv sex hos Tina, Huvudrätt Chokladig kyckling med potatiskaka

Kanske inte den mest kalorisnålaste rätten men ändå lite lyxig med potatiskakan. Potatiskakan var väldigt god och smakrik och en enkel men ändå rolig och annorlunda rätt att bjuda på sen ett plus att den är enkel att förbereda

Festkväll här hemma

Ibland är det riktigt kul att få göra fin mat och duka lyxigt. Snittar av tunnbröd med god fyllning, marinerad fläskfilé med potatiskaka och rödvinssås

Julmatsplaner - favoriterna från julbordet till lunch och lyxig middag med vilt!

Av huvudrätterna var det främst de hemlagade köttbullarna som var mest omtyckta, men köttbullar är ju inte heller särskilt festligt egentligen, när man kan ha exempelvis gott viltkött som renfilé eller reninnanlår med chokladsås, potatisgratäng och brysselkål, alternativt tillbehören potatiskaka, portvinssås och svartrot, eller varför inte trattkantarellsås
Pasta mums – med oxfile, tryffel och kantarell

Pasta mums – med oxfile, tryffel och kantarell

Helst ska den lagas med svart tryffel, men riktigt så lyxigt hade vi det inte denna gång. Lammfilé och fetatäckt tryffelbakad potatiskaka med timjansky 1L gula färska kantareller

Go mat - det är livet det!

En super lyxig & go middag blev det allt. Tournedos med pepparssås och potatiskaka 12 propoints2 portioner400 gram OxfiléAnsa filén och bind upp fina bitar till två stora tornedos. Låt vila medans ni slutför allt, köttet stiger till ca 57 grader (medium rare)Potatiskaka 4 potatis1/2 gul lök2 msk parmesanost2 tsk flytande margarinSalt & pepparSkala potatis och riv grovt. Tournedos med pepparssås och potatiskaka 12 propoints. Potatiskaka 4 potatis

Små rårakor med löj- eller sikrom

De här kan man servera som en god förrätt eller som en enkel men lite lyxig vardagsmiddag. Rårakor är egentligen den svenska varianten av schweizisk rösti

Små rårakor med sik- eller löjrom

De här kan man servera som en god förrätt eller som en enkel men lite lyxig vardagsmiddag. Rårakor är egentligen den svenska varianten av schweizisk rösti