Dessa lussekatter är utan gluten, vitt socker och mjölk och de smakar toppen. Jag älskar lussekatter. Fukta händerna med lite vatten och rulla till avlånga ”korvar” och forma till lussekatter
Lussekatter är ett måste i juletid och jag hade räknat med att behöva testa mig fram flera gånger, men otroligt nog så blev det fantastiska lussekatter redan på första försöket
Forma till lussekatter. ca 42 st¾ pkt jäst4 dl rumstemp mjölk1–2 kuvert (à ½ g) saffran12½–13 dl vetemjöl special1½ dl vit sirap150 g mjukt smör3/4 tsk salt
En mamma måste kunna baka lussekatter, eller hur. Världens (utan skryt) bästa lussekatter. 2 dl vit (eller ljus) sirap. Forma lussekatter och låt dem jäsa i 20 minuter. 1 sockerbit 2 dl vit (eller ljus) sirap
Tillsätt den vita baksirapen och låt jästen smälta. Lägg lussekatterna på ett bakplåtspapper. Pensla lussekatterna med den uppvispade ägg/saltblandningen
½ dl vit sirap. Jul och lucia går ju knappast utan lussekatter. ½ dl vit sirap. Baka ut lussekatterna för hand alt flytta över degen till en spritspåse (utan munstycken) och spritsa S-formade lussekatter eller raka "ormar" där man snurrar ihop ändarna
Häromdagen bakade jag och treåringen lussekatter. 1 pkt Jäst, 50 g 100 g Margarin 5 dl Lättmjölk 0,5% 250 g kesella lätt 1% 1 pkt Saffran 1 1/2 dl Sirap, vit sirap eller strösocker 1/2 tsk Salt 18 dl Vetemjöl, 17-18 dl 1 st Ägg 1/2 dl Russin Smula jästen i en bunke. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i 40 bitar som rullas och formas till lussekatter