Lufttorkat nötkött recept

Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna. Putsa köttet från ev hinnor och fett
Drinktilltugg

Drinktilltugg

Oftast använder man sej av tunt skivad oxfilé men det går alldeles utmärkt att göra med Bresaola också, ett lufttorkatnötkött
Salame Milano

Salame Milano

Det som är roligt med den är att den ibland görs med en blandning av nötkött och griskött och det ville jag prova
Spansk tapastårta

Spansk tapastårta

Skär champinjonerna i kvartar. Fräs dem i olja i en stekpanna, tills det mesta av vätskan försvinner. Strö på salt och peppar
Gyulai – godaste ungerska korven

Gyulai – godaste ungerska korven

Csabai som kommer från Békéscsaba och ganska lik Gyulai but lite kryddigare, Csemege som är mildare, Cserkész som är gjord på både nötkött och fläskkött, Debreceni som vanligtvis är orökt eller mildrökt med stark paprikasmak och används i matlganing, Lecsókolbász
Sparris med äggcreme

Sparris med äggcreme

Sparris med äggcreme kan lagas med såväl grön- som vit sparris och serveras med fördel som en förrätt, man kan addera lufttorkad skinka eller bresaola (lufttorkatnötkött) och parmesanchips om man så önskar
Sista sommarkvällen?

Sista sommarkvällen?

Jag som inte hunnit tröttna på spanska charkuterier hade så klart med mig det, både lufttorkad skinka och nötkött samt lite god korv

- Recept På Dietmat / Smalmat

Bresaola är ett lufttorkatnötkött i tunna skivor som finns i samma disk som parmaskinka i butiken. Ljummen tortellinisallad
- Recept På Dietmat / Smalmat

- Recept På Dietmat / Smalmat

70 g bresaola (lufttorkatnötkött). Medelhavstoast. 25 portioner. 340 kcal/portion. P 22%. F 43%. K 35%. Onsdag. Ingredienser
En massa tugg

En massa tugg

Det som är så fränt med denna rätt är att du först gör en chilibas (stek all chili du kommer över för attt sedan mixa sörjan) Tillsätt brynt nötkött, fond & 3 kryddor
Onsdagspizza!

Onsdagspizza!

På pizzan hade jag favorittopping med bland annat mozarella, vitlök, tomat, champinjon, breasola (lufttorkatnötkött), pinjenötter, ruccola och färsk basilika
Varma sallader hör årstiden till

Varma sallader hör årstiden till

Här är en version med det lufttorkade nötköttet bresaola och parmesan. Vi rekommenderas ju att äta ungefär 500 g grönsaker om dagen