Ett av mina absolut första recept från bloggen var när jag blev bjuden på indisk linsgryta av min brorsa i hans andrahandslägenhet vid Fridhemsplan nå gång runt våren 2011. Indisk linsgryta med blomkål, 6 portioner. 2 tsk mald kardemumma. Grillade Buffalo Wings På Blomkål med Ranchdressing Indisk linsgryta med blomkål, 6 portioner. 2 tsk mald kardemumma
Dom som hängt i vår kök ett tag har förmodligen inte lyckats undgå att vi gillar mat kryddad med indiska smaker (vi gillar det väldigt mycket) och kanske vet man också att en av våra favoriter när det gäller vegetariskt och snabblagat, är den indiska linsgrytan Daal
kryddnejlika, svartpeppar, ingefära, kardemumma och kanel). 1. Sätt ugnen på 215 grader. 2. Skala och tärna sötpotatisarna i 1x1 cm kuber och lägg i en ugnsform med valfri olja
• Salt, peppar och indiska kryddor (gurkmeja, kardemumma, garam masala, koriander mm). Efter att ha helgat Särimner i en dryg vecka är jag nu så trött på julmat att jag kan gallskrika
Speciellt vid denna lite kyligare tiden på året passar den indiska linsgrytan riktigt bra, dom där härliga kryddorna sätter fart på blodcirkulationen och värmer frusna kroppar och själar som just pedalat hem från jobbet
Linsgryta med röda linser och kokosmjölk - Indisk dhal. Det som vi kallar ”curry” är en kryddblandning gjord på gurkmeja, koriander, bockhornsklöver, fänkål, spiskummin olika sorters peppar och även lite kanel och kardemumma