Lingonsylt mannagryn recept

Klappgröt

Klappgröt

Mannagryn, vatten, lingonsylt och elvisp. 4 portioner klappgröt1 dl mannagryn5 dl vatten2 dl lingonsyltKoka upp vatten, mannagryn och lingonsylt, låt puttra i c. 1 dl mannagryn. 2 dl lingonsylt
Klappgröt

Klappgröt

Släng ner mannagrynen. 12 dl lingonsylt (hallon eller blåbär går också bra, men då blir den inte så vackert rosa). 11 dl mannagryn. 15 dl vatten 2 dl lingonsylt (hallon eller blåbär går också bra, men då blir den inte så vackert rosa) 1 dl mannagrynKoka upp vattnet tillsammans med sylten
En mannagrynsgröt som är extra allt

En mannagrynsgröt som är extra allt

Jag brukar ha på massa kanel, och Annie tyckte i morse att hon skulle ha lingonsylt på. Jag har en specialare när det gäller Mannagrynsgröt som vi bara älskar här hemma

Gröt och gala

5 dl vatten1,5 dl lingonsylt/rårörda lingon1 dl mannagrynev. Vispa i mannagrynen och låt gröten koka i ca 5 minuter
Lingonäppelgröt

Lingonäppelgröt

Blanda ihop mjölk, salt, lingonsylt och äppelmos i en kastrull och koka upp. Vispa ner mannagrynen och låt småkoka på svag värme i 4 minuter. 1 dl lingonsylt. 1 dl mannagryn
Klappgröt Vispipuuro och en update

Klappgröt Vispipuuro och en update

ca 250 g lingon (Vi la även till 3 msk lingonsylt). 2 dl mannagryn. Vispa mannagrynen i den kokande saften och koka försiktigt under omrörning i 10 minuter. 3 msk lingonsylt. 2 dl mannagryn
Freestylad Ålandspannkaka och fotopromenad

Freestylad Ålandspannkaka och fotopromenad

Jag servera med lingonsylt och  coleslaw. 1 dl mannagryn. Tillsätt 1 dl mannagryn och rör kraftigt, sänk värmen och låt det tjockna till en gröt. 1 dl mannagryn

Klappgröt med hjortron

Traditionellt görs den på lingonsylt eller saft, men det går egentligen att smaksätta den lite hursom
Vispgröt

Vispgröt

Jag gjorde inte lingonsylt av alla lingon utan sparade några så vi kunde göra vispgröt. Vispa ner mannagrynen och låt koka några minuter tills du har en fin gröt (om man vill kan man sila bort skalen innan du blandar i mannagrynen men jag tycker inte det behövs)
Klappkräm på mannagryn

Klappkräm på mannagryn

Koka upp vatten och lingonsylten, eller saften. Vispa nermannagrynen. Låt gröten koka på svag värme 4-5 min
Mormors Klappgröt

Mormors Klappgröt

När jag var liten tyckte jag verkligen inte om lingonen i lingonsylten. Vispa ner mannagrynet. 2 dl lingonsylt. 1¼ dl mannagryn. 2 dl lingonsylt. 1¼ dl mannagryn
Klappgröt

Klappgröt

Rör ner lingonsylten och vaniljsocker. 5 msk mannagryn. 4-5 msk lingonsylt. Vispa i mannagrynen och koka på svag värme i ca 4 min under omrörning. 5 msk mannagryn. 4-5 msk lingonsylt
lingongott och klappgröt

lingongott och klappgröt

2dl mosade/krossade lingon/ lingonsylt (har man sylt så får man isåfall minska sockermängden). 1 1/2 dl mannagryn. Vispa i mannagrynen i kokande vatten, tillsätt lingon, socker o salt och låt koka 5-10min (har man hela bär vill man säkert koka längre så de skall koka sönder) Låt gröten svalna en stund, eller gör ett kallvatten bard till kastrullen. ) 2dl mosade/krossade lingon/ lingonsylt (har man sylt så får man isåfall minska sockermängden). 1 1/2 dl mannagryn
Mormor Siv`s klappgröt

Mormor Siv`s klappgröt

Man kokar upp det för att få ut all smak och det ska bli rött av all lingonsylt. 3 dl Lingonsylt. 1 1/2 dl Mannagryn. Börja med att koka upp vattnet med lingonsylten i ca 5 minuter. Häll i mannagrynen och låt det koka i 5 minuter du måste vispa hela tiden. 3 dl Lingonsylt. 1 1/2 dl Mannagryn