Släng ner mannagrynen. 12 dl lingonsylt (hallon eller blåbär går också bra, men då blir den inte så vackert rosa). 11 dl mannagryn. 15 dl vatten 2 dl lingonsylt (hallon eller blåbär går också bra, men då blir den inte så vackert rosa) 1 dl mannagrynKoka upp vattnet tillsammans med sylten
Koka upp vattnet i en medelstor kastrull, vispa i mannagrynen och en nypa salt. 1,5 dl mannagryn. 3/4 dl lingonsylt. 1,5 dl mannagryn. 3/4 dl lingonsylt
Jag brukar ha på massa kanel, och Annie tyckte i morse att hon skulle ha lingonsylt på. Jag har en specialare när det gäller Mannagrynsgröt som vi bara älskar här hemma
Blanda ihop mjölk, salt, lingonsylt och äppelmos i en kastrull och koka upp. Vispa ner mannagrynen och låt småkoka på svag värme i 4 minuter. 1 dl lingonsylt. 1 dl mannagryn
ca 250 g lingon (Vi la även till 3 msk lingonsylt). 2 dl mannagryn. Vispa mannagrynen i den kokande saften och koka försiktigt under omrörning i 10 minuter. 3 msk lingonsylt. 2 dl mannagryn
Jag servera med lingonsylt och coleslaw. 1 dl mannagryn. Tillsätt 1 dl mannagryn och rör kraftigt, sänk värmen och låt det tjockna till en gröt. 1 dl mannagryn
Jag gjorde inte lingonsylt av alla lingon utan sparade några så vi kunde göra vispgröt. Vispa ner mannagrynen och låt koka några minuter tills du har en fin gröt (om man vill kan man sila bort skalen innan du blandar i mannagrynen men jag tycker inte det behövs)
När jag var liten tyckte jag verkligen inte om lingonen i lingonsylten. Vispa ner mannagrynet. 2 dl lingonsylt. 1¼ dl mannagryn. 2 dl lingonsylt. 1¼ dl mannagryn
Rör ner lingonsylten och vaniljsocker. 5 msk mannagryn. 4-5 msk lingonsylt. Vispa i mannagrynen och koka på svag värme i ca 4 min under omrörning. 5 msk mannagryn. 4-5 msk lingonsylt
2dl mosade/krossade lingon/ lingonsylt (har man sylt så får man isåfall minska sockermängden). 1 1/2 dl mannagryn. Vispa i mannagrynen i kokande vatten, tillsätt lingon, socker o salt och låt koka 5-10min (har man hela bär vill man säkert koka längre så de skall koka sönder) Låt gröten svalna en stund, eller gör ett kallvatten bard till kastrullen. ) 2dl mosade/krossade lingon/ lingonsylt (har man sylt så får man isåfall minska sockermängden). 1 1/2 dl mannagryn
Man kokar upp det för att få ut all smak och det ska bli rött av all lingonsylt. 3 dl Lingonsylt. 1 1/2 dl Mannagryn. Börja med att koka upp vattnet med lingonsylten i ca 5 minuter. Häll i mannagrynen och låt det koka i 5 minuter du måste vispa hela tiden. 3 dl Lingonsylt. 1 1/2 dl Mannagryn