Ella och Bosse var ute och skördade och vi bestämde oss för att göra en sats körsbärslikör. Häll därefter av bären och häll upp likören på rena flaskor
Fördela likören i på två flaskor. Lägg i en liten bit vaniljstång - ca 1 cm - i varje flaska om du vill ha lite vaniljsmak på likören också. Nu är likören klar men låt den gärna stå svalt och mörkt i 2 veckor till för bäst smak
Vill man så kan man absolut röra ner marsla vin eller körsbärslikör i mascarponekrämen, jag avstod den här gången eftersom mina småttingar också skulle få äta tårtan
Varianterna av denna pudding är ganska många, i vissa recept använder man kanderade frukter som får dra i Rom eller tex körsbärslikör eller Maraschino som är en sorts körsbärslikör
Koka i en kastrull tillsammans med socker och likör. 1 dl körsbärslikör. 1 dl körsbärslikör. Smidig efterrätt med glass, grädde, körsbär och krispig crumble
När likören dragit klart ska den filtreras genom ett melittafilter och hällas upp på flaskor. Lagra gärna likören ytterligare, den blir bara godare och godare