Lerpottasill recept

Lerpottasill med brynt smör

Lerpottasill med brynt smör

Ingredienser Portioner. 4 2 burkar matjessill i bit (à ca 200 g) 2 schalottenlökar 8 kokta potatisar 4 kokta ägg 50 g smör 1 dl riven pepparrot 1/2 dl hackad dill svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lerpottasill

Lerpottasill

Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skär sillen i bitar, finhacka äggen och löken. Bryn smöret
Lerpottasill med brynt smör

Lerpottasill med brynt smör

Lägg upp sillen på ett fat eller i en skål. Hacka äggen grovt. Blanda rödlök, dill och gräslök. Vänd i äggen
Lerpottasill med brynt smör

Lerpottasill med brynt smör

8 matjessillfiléer, grovskurna 8 ägg, löskokta och delade i kvartar 2 rödlökar, skalade och finhackade 0,5 knippe dill, grovskuret 0,5 knippe gräslök, finhackat 16 färskpotatisar, nykokta och delade (löskokta) 300 g smör, brynt
Lerpottasill med örtgräddfil

Lerpottasill med örtgräddfil

Lerpottasill. Lerpottasill. Ugn 100 grader. Lägg sillen i portionsformar. Ställ in i ugn i ca 7 minuter. Örtgräddfil
Lerpottasill

Lerpottasill

Lerpottasill ska egentligen serveras i terracottaformar eller små gjutjärnsformar. Visst är det vinter utanför, visst är det kallt, men sill är aldrig fel oavsett väder
Per Morbergs lerpottasill

Per Morbergs lerpottasill

Skala potatisen och lägg den i lättsaltat vatten. Vattna ur den salta sillen i kallt vatten ca 8-10 timmar eller använd urvattnad inläggningssill på burk
Vi fyller år!

Vi fyller år!

Äntligen fick vi våra tummar loss och lagade till en gammal skånsk rätt som vi länge velat prova, närmare bestämt lerpottasill

Underbara Långhelg!

Den här lerpottasillen är en favorit här både till midsommar och påsk. Lerpottasill. Hur lovely är det inte att vakna på en söndag och veta att det är hela två dagars ledighet kvar framför en
Variation av lerpottasill

Variation av lerpottasill

Skala och skiva potatisen och lägg skivorna på ett serveringsfat. Låt ansjovisfiléerna rinna av i ett durkslag, varefter de skivas i ca 2 cm tjocka bitar
Middag med tveksam historia.

Middag med tveksam historia.

Den senaste rätten som kvalar in på den listan i vårt kök går under namnet lerpottasill, eller lertallrikasill, en gammal skånsk maträtt där matjessill är huvudingrediensen

Lerpottasill

Sätt in en form i kall ugn vrid därefter upp temperaturen till 200 grader. Låt den stå där under tiden som du kokar nypotatisen i 20 minuter och äggen på cirka 7-8 minuter