Ingredienser. 15g jäst (för matbröd). 500g vatten. 1½ msk agavesirap. 1 msk fiberhusk. 3 dl okara (restprodukten som finns kvar i silduken efter att du har gjort sojamjölk)
Lergrytebröd. Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
I en mysig miljö inte långt från oss i Ankarsrum ligger Tofvehults Kafé. Det här receptet är ur den senaste boken Jul i Tofvehult (från förlaget Kakor & Monster), och är perfekt för dig som har en lergryta någonstans i gömmorna
(Håll koll på att du inte får för mycket färg på bullarna)Lergrytebröd 1st jäs i lergrytan i ca 30 min innan den sätts in i kall ugn sätt på 200 gr och låt stå inne i ca 60-70 min