Leilas maräng recept

Sega maränger med choklad & hackade nötter

Sega maränger med choklad & hackade nötter

Viktigt att du inte slutar vispa, då marängerna annars kommer sjunka ihop i ugnen (Leila Lindholm). Rör bara lite för att få den snygga kontrastfärgen vit/brun i marängerna
Leilas goda Schwarzwaldtårta

Leilas goda Schwarzwaldtårta

Mixa hasselnötterna i en matberedare och blanda ner dem i marängen. Spritsa eller bred ut marängbottnarna och grädda dem krispiga i cirka 50 minuter
Katalanska Maränger

Katalanska Maränger

Receptet har jag hämtat från Leilas bok a piece of cake. Då test bak oftast blir i mindre antal än vad vi är folk på jobbet passade jag på att även göra maränger
Leilas Hi Hat Cupcakes

Leilas Hi Hat Cupcakes

Maräng. Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen
Leilas hi-hat cupcakes

Leilas hi-hat cupcakes

Låt svalna Maräng. Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen
Maräng!

Maräng!

Jag använde mig av Leilas recept i a piece of cake fast halverade det då jag insåg att jag inte ville baka maränger halva natten
Leilas hi hat cupcakes

Leilas hi hat cupcakes

MarängBlanda äggvitor, socker, vaniljsocker och citronsaft i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad, rör först till sockret smält, vispa sedan till en fluffig maräng tills det blir tydliga spår efter vispen
Leilas goda ribs

Leilas goda ribs

Vi kommer att äta en sillunch mitt på dagen och sen grilla något gott kött på kvällen och avsluta med en sommartårta med maräng som efterrätt (har redan gjort tårtan eftersom den blir godare om den får stå till sig i kylen över natten)
CHOKLADCUPCAKES MED ITALIENSK MARÄNG

CHOKLADCUPCAKES MED ITALIENSK MARÄNG

Leilas chokladcupcakes. Fick bli lite chokladcupcakes med italiensk maräng. Maräng som jag brände av lite lätt i ugnen, några mer än lite lätt faktiskt
Rosa Polkagrismaränger

Rosa Polkagrismaränger

Hade lite äggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på  maräng kommer från Leila Lindholms bok  A Piece of cake
Citronsemifreddo på trappan

Citronsemifreddo på trappan

½ dl strösocker och vispa till en slät maräng. försiktigt in marängen i smeten med en slickepott. ½ dl strösocker och vispa till en slät maräng
Chokladpavlova

Chokladpavlova

Det är Leilas recept. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Skeda ut marängen till en tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper
Hi-hat cupcakes

Hi-hat cupcakes

Det här receptet är från Leilas underbara bok "A Piece Of Cake", dom kanske ser lite krångliga ut men följ receptet så kommer det att bli precis som du tänk dig
Daim- & hallontårta med kiwi & choklad

Daim- & hallontårta med kiwi & choklad

Då massan börjar likna maräng tar du den från värmen och vispar den helt kall. Vispa därefter massan till maräng över vattenbad, till ca 65 grader - akta så det inte blir för varmt
Rabarberkaka med kardemummamaräng.

Rabarberkaka med kardemummamaräng.

Vi valde att göra kakorna glutenfria ( jag använde Leilas lila paket) men det går lika bra med vanligt vetemjöl för dem som hellre vill ha det
Unicorn cupcakes

Unicorn cupcakes

Grundreceptet till själva cupcakesmeten kommer från Leilas bok "A piece of cake". Marängsmörkräm. Marängsmörkräm