Viktigt att du inte slutar vispa, då marängerna annars kommer sjunka ihop i ugnen (Leila Lindholm). Rör bara lite för att få den snygga kontrastfärgen vit/brun i marängerna
Receptet har jag hämtat från Leilas bok a piece of cake. Då test bak oftast blir i mindre antal än vad vi är folk på jobbet passade jag på att även göra maränger
MarängBlanda äggvitor, socker, vaniljsocker och citronsaft i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad, rör först till sockret smält, vispa sedan till en fluffig maräng tills det blir tydliga spår efter vispen
Vi kommer att äta en sillunch mitt på dagen och sen grilla något gott kött på kvällen och avsluta med en sommartårta med maräng som efterrätt (har redan gjort tårtan eftersom den blir godare om den får stå till sig i kylen över natten)
Leilas chokladcupcakes. Fick bli lite chokladcupcakes med italiensk maräng. Maräng som jag brände av lite lätt i ugnen, några mer än lite lätt faktiskt
Hade lite äggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på maräng kommer från Leila Lindholms bok A Piece of cake
När sockerlagen nått rätt temperatur, häll den i marängen med vispen igång på mellanhastighet. Höj hastigheten och vispa marängen tills den är nere i rumstemperatur och är glansig
Det är Leilas recept. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Skeda ut marängen till en tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper
Det här receptet är från Leilas underbara bok "A Piece Of Cake", dom kanske ser lite krångliga ut men följ receptet så kommer det att bli precis som du tänk dig
Fannyskakburk - Du får ta en kaka till, om du vill!
Då massan börjar likna maräng tar du den från värmen och vispar den helt kall. Vispa därefter massan till maräng över vattenbad, till ca 65 grader - akta så det inte blir för varmt