Laxrygg recept

Sashimi
 – enkelt recept

Sashimi
 – enkelt recept

200 g laxfilé av färsk laxrygg, Salmalax eller liknande
. Skär laxen i cirka 3 millimeter tjocka skivor
Lax kulebiak på ett lite annorlunda vis

Lax kulebiak på ett lite annorlunda vis

Putsa och torka av laxryggen och skär bort eventuella ben och skinnrester. Lägg laxryggen mitt över smördegen med långsidan pekande mot dig och rulla försiktig in fisken som i ett paket
Lax med fänkål och saffran

Lax med fänkål och saffran

4 bitar laxrygg (à 150 g). 4 bitar laxrygg ( 150 g). Idag köpte jag en hel laxsida. Det mesta ligger i frysen - vi är ju bara två i hushållet
En Jul Tillsammans – Julfrukost med ICA

En Jul Tillsammans – Julfrukost med ICA

Vi skickade runt maten mellan oss, fick pensla på marinad på egna små skivor laxrygg som marinerades medan vi lyssnade på trendrapporter och Childhoods långa samarbete med ICA
Thaisallad med halstrad lax

Thaisallad med halstrad lax

360 g urbenad laxrygg (Sashimilax). 360 g urbenad laxrygg (Sashimilax). Ingredienser. Marinad. 2 msk olivolja
Sotad lax med rötter

Sotad lax med rötter

laxrygg. Koka upp socker, ättika, vatten och kryddor. Låt svalna. Sila bort kryddorna. Stycka laxen i 8 lika stora bitar
Laxspett på potatis- och grönsaksbädd

Laxspett på potatis- och grönsaksbädd

Skär laxryggen i 1 1/2 cm breda längsgående bitar. 600 g laxrygg. Blanda citronsaft, olivolja, stött saffran, tomatpuré, salt, nymald svartpeppar och honung i en skål
Laxrygg med fänkål och sparris

Laxrygg med fänkål och sparris

Smörstekt laxrygg vilande på en fänkåls/sparrispyttmed en potatisfondant och blomkålspuré naperadmed en Nordisk pestoDu kan be att få din laxrygg utstyckad i affären eller så kan du givetvis göra det själv och samtidigt ta till vara alla det bortskurna putsresterna och ben delarna till att koka din egna fiskfond på, vilket jag givetvis rekommenderar att man gör