Det här receptet är från senaste Lantliv Mat & Vin. Det blev smarrigt. Om man vill kan man bre röran på tunnbröd, lägga på laxen, rulla ihop och skära rullar
Eller lägger dom på en macka, vin eller te -båda passar bra till den lyxsmörgåsen. Laxrullar (ca 12). I helgen var jag själv och passade på att äta lax till middag (värmde bara lite makaroner och köttbullar till lillan)
Och kanske med ett glas vitt vin till. Sätt ugnen på 200º. Blanda vatten, mjölk och smör i en kastrull. Låt det koka upp och ta av från värmen och häll i mjölet
Laxrullar (ca 24 stycken) 3 tunnbröd 200 gram kallrökt lax 150 gram Philadelphia pepparot Bred. Vi hade några olika snittar som vanligt på nyårsafton - några gamla favoriter och något nytt
Det fanns ost- och skinkpaj, två olika sorters tunnbrödsrullar, laxrullar med färskoströra, minispett med köttbullar och cocktailtomater, oliver, grönsaksstavar och dip, krustader med räkröra
Servera laxrullarna tillsammans med den gräddkokta kålen och gärna någon mer grönsak. Jag gillar riktigt torra mousserade viner med friska smaker gärna med inslag av äpplen och citrusfrukter