I det ursprungliga receptet (från Elle Mat & vin) ångkokar man laxkotletter men jag kommer ta portionsbitar av lax och ugnskoka dem istället för jag har ingen kastrull för ångkokning
Servera medris (eller kokt potatis, som jag gjorde). laxkotletter- 3 msk fisksås- 1 msk palmsocker- 2 msk tamarindkoncentrat - 1 burk kokosmjölk (400 g)- 2 msk olja- 4 msk currypasta- lite thaibasilika- 4-5 kaffirblad, hackadeHeta upp oljan i en stekpanna, fräs currypastan. Tillsätt laxen ock koka i ca 5 minuter, vänd laxkotletterna och koka i ytterligare 5 minuter. 2 st laxkotletter
Nu blev det mat med asiatiska smaker igen. Till denna rätten tycker jag inte man behöver servera något mer än grönsakerna, men vill man ändå ha något mer till så passar nog ett vitt klibbigt ris bra till
Servera medris (eller kokt potatis, som jag gjorde). laxkotletter eller 4 bitar lax (á 125 g). laxen ock koka i ca 5 minuter, vänd laxkotletterna och koka i ytterligare. 2 st laxkotletter. ca 5 minuter, vänd laxkotletterna och koka i ytterligare
Pensla med oljan och grilla några minuter ppå varje sida. Smaksätt med salt och peppar. Servera bakad potatis med en sås gjordav keson, extra lätt majonäs och dill samt en blandad sallad till