500 gr Laxfilé5 dl Cremefraiche2 msk Sambal OelekParmesanost1 kg Potatis1 dl Mjölk1 SmörklickSalt & PepparSkala och koka potatisen, gör en potatismos av potatis, mjölk och en smörklick, smaka av med salt och peppar, tillsätt gärna lite riven parmesanost. 1 dl Mjölk
Sätt ugnen på 225 grader, skala och skiva potatisen tunt, skölj laxen och låt rinna av på hushålls papper, finhacka löken, dela laxen i mindre bitar,smörj en form och varva potatis, lax ,lök och kryddor, häll på grädde och mjölk. 1 dl mjölk
Laxgratäng med räkor. mjölk, smör, salt. ) och en skvätt mjölk, börja med lite och häll på efter hand du vispar med elvispen tills du får önskad konsistens
Laxgratäng a'la Mårtenssons kök 2 port2 bitar laxfilé½ burk, á 170 g, kräftstjärtar1 schalottenlök1 burk, á 205 g, vit sparrishackad dillGratängsås3 dl grädde1 dl vitt vin½ tärning fiskbuljongsalt och pepparRör samman alla ingredienser i en gryta och låt såsen koka tills ungefär hälften har kokat bort. Potatismos800 g mjölig potatis1 dl grädde eller mjölk1 äggula2 msk smörsalt och pepparhackad dillKoka potatisen färdig. Laxgratäng a'la Mårtenssons kök 2 port