Lax med krämigt täcke recept

Lax under krämigt täcke

Lax under krämigt täcke

Krydda med salt och peppar. Kvällens middag bestod av den här goda och krämiga laxrätt. Avsluta med att strö över riven ost
Lax med krämigt täcke

Lax med krämigt täcke

Lax. Servera med ris. 2-3 dl kokosmjölk. 2 msk sweet chilisås. 1 msk balsamvinäger. ca 2 cm röd finhackad chili
Lax med krämigt gräslökstäcke

Lax med krämigt gräslökstäcke

Färdig laxmedgräslökstäcke. )Under tiden laxen är i ugnen - gör gräslökstäcket (se nästa steg). Tina laxen om den är fryst
Ugnsbakad lax med krämigt osttäcke

Ugnsbakad lax med krämigt osttäcke

Den här laxmiddagens smaker lutar lite åt Italien till, tack vare den krämiga oströran man täcker fisken med innan den tillagas i ugnen
Lax med täcke av fetaostkräm

Lax med täcke av fetaostkräm

Lägg laxen i en ugnssäker form och bred ut fetaostkrämen ovanpå. Lägg grönsaker på en plåt och blanda med olivolja
Lax med fetaost och färska örter

Lax med fetaost och färska örter

Lägg ett generöst täcke av de färska örterna i botten av en ugnsfast form och lägg laxen ovanpå. Fisken bäddade vi ner i en smakfull säng, den fick en härlig örtmadrass att vila sin lekamen på och som stoppade om den med ett skönt fetaosttäcke
Lax med ris och kokossås

Lax med ris och kokossås

Laxmed ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Lax med ris och kokossås

Lax med ris och kokossås

Laxmed ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Krämig fiskgratäng med riven parmesan

Krämig fiskgratäng med riven parmesan

Väldigt god fiskgratäng på lax och torskfilé. Ett krämigttäcke av créme fraiche och philadelphiaost. Toppat med broccoli, finhackad chili och riven parmesan
Paj på påskbordet inte helt fel!

Paj på påskbordet inte helt fel!

Servera medlaxrom sås och sallad. Lägg ut lax strimlorna i pajskalet och häll på äggstanningen. Jag gillar pajer men det är inte så ofta jag gör dem, de är perfekta att ta till när man har många gäster… en buffé med olika pajer är inte så dumt, då kan man ta vad man gillar