Hetta olja i en gryta och stek lök och vitlök. Tillsätt kokosmjölken, laxkuberna och grönsakerna. 300g laxfilé, skuren i stora kuber. 1 burk (250ml) kokosmjölk. 2 vitlöksklyftor, finhackade. 300g laxfilé, skuren i stora kuber. 1 burk (250ml) kokosmjölk. 2 vitlöksklyftor, finhackade
Blanda kokosmjölk, currypasta, vitlök och ingefära i en skål. Detta är en form av gratäng, laxfileér som får puttra i en härlig sås gjord på grönsaker, kokosmjölk och röd curry
Koka upp kokosmjölk med salt, chilipulver, finhackad vitlök och finhackad ingefära, tillsätt grönsaker (välj gärna andra grönsaker istället för ärtor och blomkål efter säsong) och koka halvmjuka
Tillsätt kokosmjölk och koka upp. Skala och hacka vitlöken. Skär laxen i tärningar. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök
Häll på kokosmjölken, låt stå och puttra och rör om då och då. Använder du färdigköpt currypaste är det speciellt bra att komplettera med ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, limeblad och koriander eftersom den ofta har en plattare smakpalett med mer hetta och sälta än aromatiska noter
Pressa i vitlök, riv över citronskal och ringla över citronolja. Lax- & brysselkålgratäng. Blanda i lax och finhackad persilja och lägg över i ugnsform