Hacka under tiden morötter, svamp, chilifrukt och lök fint. Häll i kokosmjölken och låt detta koka ihop ordentligt och smaka av fall det behövs mer curry, chili eller ingefära
Hetta olja i en gryta och stek lök och vitlök. Tillsätt kokosmjölken, laxkuberna och grönsakerna. 300g laxfilé, skuren i stora kuber. 1 burk (250ml) kokosmjölk. 1 liten gullök, hackad. 2 vitlöksklyftor, finhackade. 300g laxfilé, skuren i stora kuber. 1 burk (250ml) kokosmjölk. 3 tomater 1 liten gullök, hackad. 2 vitlöksklyftor, finhackade
Koka upp kokosmjölk med salt, chilipulver, finhackad vitlök och finhackad ingefära, tillsätt grönsaker (välj gärna andra grönsaker istället för ärtor och blomkål efter säsong) och koka halvmjuka
Häll på kokosmjölken, låt stå och puttra och rör om då och då. Använder du färdigköpt currypaste är det speciellt bra att komplettera med ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, limeblad och koriander eftersom den ofta har en plattare smakpalett med mer hetta och sälta än aromatiska noter
Tillsätt vatten, fiskbuljong, kokosmjölk och koka upp. Fräs löken tillsammans med kryddorna i olja. Lägg i laxen i bitar och sjud den försiktigt färdig
Mchicha wa nazi är Swahili och betyder spenat med kokosmjölk. Hacka upp lök, vitlök och tomat. När laxen är klar och mchichan har puttrat i några minuter är det klart att servera