1 msk solrosolja 5 msk röd currypasta 2 klyfta vitlök, riven 1 cm färsk ingefära, skalad och finriven 800 ml kokosmjölk 2-3 limefrukter, skuren för att pressas över 4 laxfiléer, med skinn 4 pak choi, skuren i fjärdedelar (baby pak choi) 150 g jätteräka, råa 0,5 kruka färsk koriander, grovhackad basmatiris sötmandel
Så ni kokar samman riset med vatten, kokosmjölk och kokosflingor. Vips så hade den här ugnsbakade laxen med kokosris, avokado & granatäpple kommit till
Blomkål är definitivt en av mina favoritgrönsaker och ni har kanske sett att jag använt den i flera recept på bloggen, exempelvis Blomkålsris med kyckling & rostade nötter, Sushirullar med blomkålsris och Lax & blomkålsmos
Lax med ris och kokossås. Iste med mango och kokosSvalka dig efter ett träningspass eller hård arbetsdag med ett friskt iste som har grönt te, mango och kokosmjölk som bas
Blanda i kokosmjölk, mjölk, fiskbuljong, limeblad. Lägg dem i kokossåsen och koka i 5 minuter. Skär laxen i kuber ca 2x2 cm och plattfisken i 3x3 cm bitar. 250 gram lax. 1 burk kokosmjölk
En klick creme fraiche med mycket fint hackad, lenrimmad lax eller räkor, samt finhackad dill och lime förhöjer IFD-värdet ytterligare, och några knäckesticks till är inte heller helt fel
Kokosmjölk, ca ett halvt kryddmått äkta vaniljpulver samt en miniklick flytande honung är en supergod blandning som jag låter fröna svälla i några timmar eller under natten om jag ska ha med till jobbet dagen efter