Blanda crème fraiche, vispgrädde, hackad basilika, soltorkade tomater, salt och peppar. Idag får det bli laxgratäng till middag, detta receptet fisk jag av en väninna
Varmrökt lax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. 300 g varmrökt lax. 2 dl cremefraiche. 1/2 – 1 burk röd eller svart rom (den svarta rommen färgar ner cremefraichen så att den blir en ljuslila röra, om du inte gillar det så använd istället den vegetariska tångrommen). 1 msk strimlad basilika. 300 g varmrökt lax
Jag serverade laxen med ugnsstekta potatisskivor och en kall basilikakräm. Den här underbart, saftiga, kalasgoda laxen är en sådan där suverän maträtt, som går snabbt och enkelt att laga men som smakar som lyxig gourmetmat
Blanda allt med cremefraichen. ett gäng blad färsk basilika. Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien med fetaost och soltorkade tomater
Värm upp en kastrull med grädde, crème fraiche, pesto smaka av med salt och peppar. 4 bitar lax ( färsk eller tinad). 1 1/2 dl cremefraiche. 4 msk valfri pesto ( jag använde den gröna med basilika ). 4 bitar lax ( färsk eller tinad). 1 1/2 dl cremefraiche. 4 msk valfri pesto ( jag använde den gröna med basilika )
Blanda cremefraiche, majonnäs, kräftstjärtar och pressa i citron (ta inte all citron på en gång). Thaibasilikan som är lite kryddigare än den vanliga går tyvärr inte alltid att få tag i där vi bor men då får man ta vanlig basilika eller dill och persilja
Salta och peppra laxbitarna och stek dem hastigt i den varma panna så att de får lite färg. Lägg laxen på folien och fördela grönsakerna och potatisen över och omkring
Ta fram en ugnsform och lägg laxfileerna i botten. Häll över den här blandingen över laxen. Ta fram en skål och blanda ihop cremefraichen, 1 dl vatten, grovhackad schalottenlök, finhackad vitlök, broccoli buketterna, citronpeppar, basilikan, lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar. Servera med en grön sallad 600 gram laxfilé. 3 dl Cremefraiche. 1 tsk torkad basilika