Igår gjorde jag o Johan en skitgod vegetarisk lasange. Ingredienser2 morötter2 zucchini2 gula lökar2 vitlöksklyftor0,5 chilipeppar eller annat med hetta1 msk olja1 brk krossade tomater2,5 dl creme fraiche (eller andra alternativ)2 tsk salt0,5 tsk sockernymalen svartpepparblad från en kruka basilika250 g frusen bladspenat, tinad200 g fetaost9 lasagneplattor100 g riven ost, smakrik
1 paket fryst bladspenat eller hackad spenat. Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten i en kastrull, blanda ner grädden och koka under omröring några minuter
- Så på med ytterligare ett lager lasangeplattor. Persoligen tycker jag denna lasange är mycket godare än med vanlig köttfärssås som var det vi hade från början när jag konstruerade denna grekiskinspirerade lasange
Jag använder vitkål när jag gör Lasange och DET är förbannat gott, däremot. Jag lade torskfiléer i botten på en gratängform och sedan blandade jag lika delar creme fraiche, philadelphiaost, grädde, LITE riven ost, 2 tsk Dijonsenap och upptinad bladspenat
Varva tomatsås, spenatfyllning och lasangeplattor i en smord ugnssäker form. Låt gärna lasangen "stå till sig" cirka 10 minuter innan servering. ca 200 g (8-10 st) lasangeplattor fullkorn. 1 paket (250 g) djupfryst bladspenat