Koka fläskläggen med lök och morötter, samt 6-7 kryddpepparkorn och lagerbladen i ca 1,5-2 timmar, skumma av i början. Rensa av köttet och lägg i en matberedare med en del av den kokta löken och 1/2 rå lök samt 1/2 matsked malen kryddpeppar och lite buljong och mixa ner till en smet och blanda ner i moset. 2 ½ gul lök
4 portioner480 g rimmad kokt oxbringa i bitar2 gula lökar60 g smör, brynt800 g fast potatis, skrubbad5 dl oxbuljong1/2 knippe persilja, grovhackadSalt och nymald vitpepparFräs löken mjuk i det brynta smöret i en stor kastrull
Skala och skär potatisen och löken i bitar och lägg dem i en kastrull. Första gången jag testat göra lapskojs helt från grunden, gjorde på fläsklägg som kokat i tre timmar
Skala och hacka löken och moroten grovt och lägg ner i grytan med köttet. Lapskojs passar jättebra till både de minsta barnen och de som är lite större
Eller vill glömma bort, ta t ex lapskojs. Fläsk, korvbitar eller köttbullar anrättades på samma sätt tillsammans med stekt lök och potatis till en pytt
Skala och dela potatis, kålrot, morot, palsternacka, rotselleri och lök. Spara knappt halva löken. Hacka resten av löken och stek i stekpanna tillsammans med maletköttet och köttbuljongen
8 hg gul lök. Blanchera grytbitarna någon minut och skölj dem väl i kallt vatten. Lägg smör i en järngryta och varva tjockt (¾ cm) skivad potatis och kött i grytan