Lapskojs lök recept

Lapskojs

Lapskojs

Skala och skär potatis och lök i bitar och lägg dem i en kastrull. 1 gul lök. 1 gul lök. Skrivet 2019-02-24 Klockan 16
Lapskojs

Lapskojs

Koka fläskläggen med lök och morötter, samt 6-7 kryddpepparkorn och lagerbladen i ca 1,5-2 timmar, skumma av i början. Rensa av köttet och lägg i en matberedare med en del av den kokta löken och 1/2 rå lök samt 1/2 matsked malen kryddpeppar och lite buljong och mixa ner till en smet och blanda ner i moset. 2 ½ gul lök
Lapskojs Gammaldags Engelsk

Lapskojs Gammaldags Engelsk

Lägg i sidfläsket och löken. gula lökar i bitar. Koka upp nötköttet och skumma väl. Koka under lock i ca 2 timmar eller till köttet faller isär
Lapskojs

Lapskojs

Rör så lite som möjligt i grytan men se upp så att lapskojsen inte bränner sig fast i bottnen. 1 lök. Tärna och bryn köttet, lägg över i en gryta
Lapskojs

Lapskojs

4 portioner480 g rimmad kokt oxbringa i bitar2 gula lökar60 g smör, brynt800 g fast potatis, skrubbad5 dl oxbuljong1/2 knippe persilja, grovhackadSalt och nymald vitpepparFräs löken mjuk i det brynta smöret i en stor kastrull
Lapskojs

Lapskojs

Skala och skär potatisen och löken i bitar och lägg dem i en kastrull. Första gången jag testat göra lapskojs helt från grunden, gjorde på fläsklägg som kokat i tre timmar
15 November Lapskojs

15 November Lapskojs

Men lapskojs hör verkligen till den kategorin, jag minns verkligen hur det var när dom serverade det i skolan
Conrads Lapskojs

Conrads Lapskojs

Rör så lite som möjligt i grytan men se upp så att lapskojsen inte bränner sig fast i bottnen. 1 lök. Tärna och bryn köttet, lägg över i en gryta
Lapskojs

Lapskojs

Skala och hacka löken och moroten grovt och lägg ner i grytan med köttet. Lapskojs passar jättebra till både de minsta barnen och de som är lite större

Finsk lapskojs

Skala och dela potatis, kålrot, morot, palsternacka, rotselleri och lök. Spara knappt halva löken. Hacka resten av löken och stek i stekpanna tillsammans med maletköttet och köttbuljongen

Labskovs

8 hg gul lök. Blanchera grytbitarna någon minut och skölj dem väl i kallt vatten. Lägg smör i en järngryta och varva tjockt (¾ cm) skivad potatis och kött i grytan