Lammkotletter rödvin recept

Lammkotletter med hasselbackspotatis, rödvinssås och örtsmör

Lammkotletter med hasselbackspotatis, rödvinssås och örtsmör

Börja med att bena ut lammkotletterna. Rödvinssås. 600 g lammkotletter med ben. 4 dl rödvin. Lammkotletter600 g lammkotletter med ben salt peppar 1 kvist timjan 1 kvist rosmarin 2 klyftor vitlök smör, till stekning. Rödvinsås1 schalottenlök 4 dl rödvin 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 4 kantareller salt peppar 1 msk smör
Marinerade lammkotletter

Marinerade lammkotletter

Ta en skål & häll i en rejäl skvätt olivolja, hälls sedan i ungefär samma mängd rödvin. Jag lägger sedan lammkotletterna i dubbla plastpåsar & häller i marinaden
En ny bekantskap

En ny bekantskap

Tillsammans med gratängen åt vi lättkokta sockerärtor och lammkotletter som jag kryddat med vitlök och rosmarin
Stekta lammkotletter och potatisgratäng

Stekta lammkotletter och potatisgratäng

Skölj ur pannan med rödvin och tomatpure. 4 st lammkotletter. 2 dl gott rödvin till såsen. Lägg de förstekta lammkotletterna över rotsaksblandningen i ugnsformen och ställ allting i ugnen för ytterligare 15 minuter i 165 graders värme. GLAD PÅSK 4 st lammkotletter
Lammkotlett

Lammkotlett

Fyra lammkotletter "frysta", en dl olja, sex vitlöksklyftor, fyra msk soya, fyra sparris, smör,  salt, svart peppar, timjan, rosmarin, paprikapulver, en påse vintermixsallad, en halv röd lök, sex körsbärstomater, ett gäng valnötter
Lammkotlett och rotsakspytt.

Lammkotlett och rotsakspytt.

Stek lammkotletterna i stekpannan tills det fått en vacker färg och är lagom brynta. ½ liter rödvin. Häll bort vattnet från dina tärnade rotsaker och stek dem i den samma pannan du nyss stekte dina lammkotletter, salta och peppra och smaka av
Lammkotlett...

Lammkotlett...

Fyra lammkotletter "frysta", en dl olja, sex vitlöksklyftor, fyra msk soya, fyra sparris, smör,  salt, svart peppar, timjan, rosmarin, paprikapulver, en påse vintermixsallad, en halv röd lök, sex körsbärstomater, ett gäng valnötter
Lammkotletter

Lammkotletter

Serverad med potatisterrin smaksattt med vitlök och västerbottenost, tomatsallad och en rödvinssås. Lammkotletter marinerade i olivolja, citron, vitlök och färska örter
Lamkotlett och sellerirotpuré!

Lamkotlett och sellerirotpuré!

Blanda samman ingredienserna för såsen, spara lite av rödvinet till att deglacera pannan med efter att du stekt dina lammkotletter
Kalorikoll på maten i sommar!

Kalorikoll på maten i sommar!

Rödvin, 2 dl. På grillen. Revbensspjäll, 100 gram. 291 kalorier. Fläskkarré, 125 gram. 214 kcal. Entrecote, 125 gram
Du måste väl kunna unna dej?

Du måste väl kunna unna dej?

Hittade kalasfina lammkotletter till middagen. Marinerade lammkotletterna i citron, vitlök och chili exploisons, räkor på avrinning och chokladmousse i små glas
Château Belair Lagrave med lammlägg

Château Belair Lagrave med lammlägg

Vispa ur stekresterna ur pannan med rödvin, meddelst trägaffel. Lammlägg, cirka 300 g/ppBlomkål, 250 g/ppPurjolök, en halv per personOlivoljaTimjanSkvätt rödvin (inte Moulisen

Lammkotletter provencale

Koka upp rödvin, vatten, kalvfond och timjan i en kastrull. 800 g lammkotletter (hel med ben). 2 dl rödvin