När du ska tillaga djupfryst kött behöver du bara låta det tina till knappt hälften. DAGENS RECEPT 14-10-05LAMMKOTLETTER MED ÄDELOSTBeräkna 2 - 3 lammkotletter per person, beroende på kotletternas storlek. 4 portioner8 - 12 lammkotlettersmör eller margarinoljasalt, svartpepparvitlökspulvertimjan100 g ädelost1 dl crème fraîcheTorka av kotletterna och avlägsna ev benskärvor. Från Nya Mästerkocken 1985 14-10-05LAMMKOTLETTER MED. 2 - 3 lammkotletter per person. 8 - 12 lammkotlettersmör eller margarinoljasalt, svartpepparvitlökspulvertimjan
Grilla lammkotletterna ett par minuter per sida tills de får fin yta, men fortfarande är rosa inuti. 4–8 lammkotletter (beroende på storlek och hunger). 500 g gröna ärtor (frysta går bra). 8 lammkotletter
Vi tog de sista lammkotletterna vi hade i frysen sedan höstens lamm-leverans. Stek fryst bladspenat i smör tillsammans med ett par lökar som du skurit i större bitar
Hittar man inte lammkotletter så är lammsadel ett lika så gott alternativ om inte bättre. Efter en stressig och lång vecka va det skönt att varva ner och ägna lördagen åt lite matlagning
Fyra lammkotletter "frysta", en dl olja, sex vitlöksklyftor, fyra msk soya, fyra sparris, smör, salt, svart peppar, timjan, rosmarin, paprikapulver, en påse vintermixsallad, en halv röd lök, sex körsbärstomater, ett gäng valnötter
Fyra lammkotletter "frysta", en dl olja, sex vitlöksklyftor, fyra msk soya, fyra sparris, smör, salt, svart peppar, timjan, rosmarin, paprikapulver, en påse vintermixsallad, en halv röd lök, sex körsbärstomater, ett gäng valnötter
Nu blir det en tur till staden, ska inhandla lammkotletter som ska bli kvällens middag. Soppan har jag kokat tidigare och sedan fryst in i portionsburkar
Lammkotletter stekta i het stekpanna, rädisor och ärtpuré för 2 gjord på 250 g frysta ärtor som kokas ~ låt svalna, mixa med creme fraiche eller någon fet yoghurt/ost (använde ricotta vilket blev för sött) ~ krydda med salt, peppar och citron efter smak. 250 g frysta ärtor
När grillen brunnit ut och glöden är het grillas lammkotletterna ca 7 minuter på varje sida, beroende på hur långt från glöden de ligger och hur varm grillen är. 4 dubbla lammkotletter med ben eller 8 enkla med ben