Lammfilé fläskfilé recept

Lär dig grilla

Lär dig grilla

Lammfilé. Fläskfilé. Lär dig grilla som en kung. Här kan du läsa lite om hur du ska gå till väga för att få ut så mycket som möjligt av din grillning
Lammet och Grisen

Lammet och Grisen

Köttet hämtas hos en kock som trancherar upp fläskfilé, lammfilé och oxfilé. Hemkommen efter en eftermiddag i backen
PASTA MED LAMMFILÈ OCH MOUTARDESÅS

PASTA MED LAMMFILÈ OCH MOUTARDESÅS

Jag kan exempelvis varmt rekommendera att grilla rostas och lammfilé. Jag vet inte egentligen om det är många av er läsare som äter en helt annan typ av mat jämfört med mig men när jag går i mataffären så är det en självklarhet att köpa exempelvis nötfärs, kyckling, fläskfilé och tonfisk i olja
Sommarsallad med jordnötter

Sommarsallad med jordnötter

Receptet är gjort på en höft. Skölj och riv salladen och lägg den i en skål. Tillsätt tärnade tomater, gurka, avocado

Lammfilé som i Rom

Marinerad fläskfilé. Lammfilé, kryddad med pressad vitlök, rosmarin och svartpeppar. Stek lammfilén i olivolja eller en blandning av olivolja och smör (om man använder man bara smör så bränns mjölkproteinerna i smöret när det värms upp till erforderlig temperatur för att steka kött så porerna stängs, men när man blandar smöret med oliv- eller annan olja så förhöjs brännpunkten och fettet når de höga temperaturerna utan att smöret bränns)

Grillad fläskfilé med solgul sås

600 g fläskfilé eller lammfilé. Sätt ugn på 200 grader. om den ska stekas i ugnen. Riv skalet av citronen. Skaka och pressa vitlöken

Fläskfilé med svampgnocchi och björnbärssås

Mycket gott och inte alls svårt att tillaga - lite lyxigtIngredienser700 g fläskfilé (eller lammfilé)2 schalottenlökar3 dl rödvin1 1/2 msk balsamvinäger3 msk konc kalvfond1/2 tsk rosmarin1 dl björnbärsmarmeladev majsstärkelse (Maizena)250 g blandad svamp (t ex champinjoner, shiitake och ostronskivling)1 påse färsk gnocchi (500 g)1/2 påse sallad, t ex mâchesallad (35 g)smör, salt, pepparGör så här1. Ugnsstek tills innertemperaturen är 55–60° C för lammfilé och 70°C för fläskfilé. 700 g fläskfilé

Nyårsmeny

Lammfilé och sallad, morötter, skogschampinjoner, oliver, crema di balsamico och getostkräm. Asiatisk sallad med nudlar och fläskfilé

Calvadossås

Tärna äpplena. Finhacka löken. Fräs löken i smör. Tillsätt äpple, timjan, grädde och cider. Låt koka 5 minuter

Flankstek

Lammfilé som i Rom. Marinerad fläskfilé. Lammfilé som i Rom. Flankstek är en styckningsdel som blivit väldigt populär på sistone, som ofta kan finna till bra pris i affärer

Snabb filégryta

500 g fläskfilé. Skär filén i skivor. Blanda grädde och buljong med senap, dragon, soja, senapsfrön, salt och peppar i en gryta

Fransk lammgryta

Skär lammfilén i tunna skivor. 500 g lammfilé. Stek i smör och olivolja. Salta och peppra och lägg i en stor gryta

Couscous med grönsaker

Koka upp vatten och buljongtärning. Rör i couscousgrynen och lägg på lock. Dra kastrullen från värmen och låt stå och svälla i 10 minuter

Lammpizza

montera pizzorna med getosten, basilika och två skivor lammfilé. Lammpizza, helstekt fläskfilé med rostade rotfrukter och pepparsås, chokladfondant med blåbärssorbet och färska bär