Jag kan exempelvis varmt rekommendera att grilla rostas och lammfilé. Jag vet inte egentligen om det är många av er läsare som äter en helt annan typ av mat jämfört med mig men när jag går i mataffären så är det en självklarhet att köpa exempelvis nötfärs, kyckling, fläskfilé och tonfisk i olja
Marinerad fläskfilé. Lammfilé, kryddad med pressad vitlök, rosmarin och svartpeppar. Stek lammfilén i olivolja eller en blandning av olivolja och smör (om man använder man bara smör så bränns mjölkproteinerna i smöret när det värms upp till erforderlig temperatur för att steka kött så porerna stängs, men när man blandar smöret med oliv- eller annan olja så förhöjs brännpunkten och fettet når de höga temperaturerna utan att smöret bränns)
Mycket gott och inte alls svårt att tillaga - lite lyxigtIngredienser700 g fläskfilé (eller lammfilé)2 schalottenlökar3 dl rödvin1 1/2 msk balsamvinäger3 msk konc kalvfond1/2 tsk rosmarin1 dl björnbärsmarmeladev majsstärkelse (Maizena)250 g blandad svamp (t ex champinjoner, shiitake och ostronskivling)1 påse färsk gnocchi (500 g)1/2 påse sallad, t ex mâchesallad (35 g)smör, salt, pepparGör så här1. Ugnsstek tills innertemperaturen är 55–60° C för lammfilé och 70°C för fläskfilé. 700 g fläskfilé
Lammfilé som i Rom. Marinerad fläskfilé. Lammfilé som i Rom. Flankstek är en styckningsdel som blivit väldigt populär på sistone, som ofta kan finna till bra pris i affärer
montera pizzorna med getosten, basilika och två skivor lammfilé. Lammpizza, helstekt fläskfilé med rostade rotfrukter och pepparsås, chokladfondant med blåbärssorbet och färska bär