Lammfärscurry recept

Indisk lammfärscurry!

Indisk lammfärscurry!

Idag tänkte jag bjuda er på ett fantastiskt gott recept på lammfärscurry. Indisk lammfärscurry(4 personer)
Lammfärscurry från Småland

Lammfärscurry från Småland

Lammfärscurry från Småland6 p 400 g lammfärs400 g fläskfärs (självklart går det att bara ta lammfärs)2 pressade vitlöksklyftorsalt och vitpeppar1 tsk chilipulver1 tsk paprikapulver1 tsk sambal oelek1 tsk spiskummin1 krm malen kardemumma½ tsk rosmarinolja att steka i 1,5 dl rött vin (och ett till kocken minst
Lammfärscurry

Lammfärscurry

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek färsen i olja så att den får fin färg
Fläskfilé på risbädd

Fläskfilé på risbädd

En härligt mustig Lammfärscurry.   Ja då var det fredag. Känns som en höstig sådan. Jag klagar inte en sekund, älskar hösten

Lammfärscurry

Bryn lammfärsen med kryddblandningen och blanda ner den med den stekta löken i en gryta. Spä på med vattnet, vitlöken och tomaterna och salta och låt små puttra i ca 20 minuter

Lammfärscurry

Hacka lök och vitlök och fräs i oljan tillsammans med curryn. Blanda i färsen och smula sönder den med en gaffel

Lammfärscurry med äppelyoghurt

Halvera, skala och klyfta lökarna, fräs dem 5 minuter i smöret i stekpanna på knapp medelvärme. Ta upp och lägg i färsen, fräs den brynt och grovsmulig på hög värme