50 g jäst, 1 l vatten, ½ dl sirap eller honung, ½ msk salt, 1,5 dl solrosfrön, 1 dl linfrö, 1 dl olivolja, 22 dl fullkornsvetemjöl finmalet eller blanda vanligt vetemjöl med grahamsmjöl. 1 dl olivolja
2 msk olivolja. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken och värm till fingervarmt. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig
Bästa långpannebrödet med olivolja, timjan och flingsalt. Här kommer receptet på ett mycket använbart och lättbakat långpannebröd som jag ofta bjuder på när det vankas kalas
Kanske är det likadant för flera av er andra och då kan det ju kanske vara fint med ett tips på både en lättlagad soppa och ett smidigt långpannebröd som inte behöver någon jäsningstid alls
Rör i salt och olivolja. Nyligen postade jag här ett sedan länge skrivet inlägg om långpannebröd och blev så inspirerad av mig själv att jag var tvungen att testa igen