Pocherad lättrimmadtorsk med ägg och persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
4 600 g torskryggfilé (gärna MSC-märkt) 300 g svartkål 100 g smör 2 dl torrt vitt vin rivet skal av 1 citron 1 msk rapsolja 1 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Pumpacrème 1 kg pumpa (gärna butternut) 3 dl torrt vitt vin 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
700 gram torskrygg. Börja med att blanda salt och kallt vatten till saltlagen för fisken. Skölj av fisken och lägg den i saltlösningen i en bunke eller form
600 g torskrygg 1 l vatten 2,5 msk salt. 600 g torskrygg 1 l vatten 2,5 msk salt. Räksky300 g räkor med skal 1 schalottenlök 1 msk tomatpuré 5 dl vatten 60 g smör 3 cl cognac salt
Lättrimmadtorskrygg med goda tillbehör. Torskrygg är faktiskt väldigt lätt att lyckas med, framför allt om man bakar den i ugnen och använder en termometer
Det sista du gör är att steka torskenHäll upp vetemjöl på en tallrik. Vänd torsken i mjölet. Rimma torskenströ 1 tsk salt och lite nymalen svartpeppar över 600 gram torskrygg. 600 gram torskrygg
Lägg ner torskrygg i lagen. Häll bort rimlagen från torsken. Lägg torskryggen i en smord ugnsform. Servera ugnsbakad torsk med fräst ärtsallad, vinägerkokt rödlök, kokt potatis och brynt hasselnötssmör
Lättrimma torsken innan du bakar den i ugnen så blir den fast och skivig,'. 350 g torskrygg utan skinn. Dela torsken i 2 bitar och salta väl. Låt torsken stå och snabbrimma i minst 15 minuter. 350 g torskrygg utan skinn
Skivig lättrimmadtorsk med spenatpesto. Torka av torskbitarna och lägg dem i en ugnsform. 600 g torskrygg utan skinn. Dela torsken i portionsbitar och lägg den i saltlag ca 15 minuter. 600 g torskrygg utan skinn