De här härligt frasiga baguetterna har visserligen lång jästid men kräver ingen större arbetsinsats. Baguetterna går också att frysa ogräddade för att sedan ta upp grädda vid ett senare tillfälle
Hembakade baguetter som är mycket lätta att baka med få ingredienser och kort jästid. Grädda baguetterna mitt i ugnen i 250° i 12 min. Grädda baguetterna i 10 min till medan värmen sjunker i ugnen
Dela degen i tre eller fyra delar, beroende på hur tjocka baguetter som önskas. Grädda bröden i 12-15 minuter, sänk sedan värmen till 150 C°och grädda ytterligare i 15-20 minuter (den kortare tiden är för fyra baguetter)
Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
Dela den i 4 bitar och forma till vridna baguetter. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet
Det skulle egentligen blivit ett stort bröd, men just som jag skulle skjutsa in det i ugnen bestämde jag mig för att göra fyra små baguetter av degen istället
Lättbakade baugetter som inte behöver knådas eller kräver några andra större krångligheter. Dela degen i tre eller fyra delar, beroende på hur tjocka baguetter som önskas
Fransmännen tog med sig sin vana av att äta mängder med baguetter och vietnameserna insåg att det var både en lättbakad och supergod grej att som gick att snabbt få i sig
Joodå, det går alldeles utmärkt att baka glutenfria surdegsbaguetter. Jag har gjort baguetter tidigare med glutenfritt surdegspulver, men den här gången använde jag "riktig" surdeg, som jag sparade från mitt förra surdegsbak med glutenfria surdegsfrallor