Mosa lätt med potatisstöt eller stavmixer. Nu är ju förstås smaken olika hos folk och fä men enligt mig är den absolut godaste jordgubbssylten den som är kallrörd
Lätt som en plätt, och mycket gott. Jordgubbssylt. Nu var det bra länge sedan jag gjorde min egen sylt. Oftast brukar jag bara mosa tinade hallon, och söta lite med någon sötning över
Mmmm, så gott och lätt att göra. Vi åkte till Bärby och plockade massor med jordgubbar i år därför kände jag att jag kunde slösa lite på att göra hemkokt jordgubbssylt
Kavla ut degen, ju tunnare desto sprödare kaka men samtidigt lättare att spricka. Klutta ut valfri sylt i mitten på degen, ca 0,5 msk, vi använde jordgubbssylt men ta din favoritsylt Lägg på en rektangel på de syltbeklädda mördegsrutorna och tryck med en gaffel runt om så kanerna försluts
Låt stå kallt en stund så blir degen mindre kladdig och lättare att hantera. Den här gången använde jag jordgubbssylt eftersom jag tyckte att det passade bra till midsommarfikat, men det klassiska är att använda hallonsylt
Lätt att göra och uppskattad på fikabordet. 2 dl fast jordgubbssylt. Ställ sedan kallt i 15 minuter, ta ut och nagga den lätt med en gaffel och förgrädda den i 10 minuter. 2 dl fast jordgubbssylt
Kommer definitivt inte kunna gå tillbaka till vanlig jordgubbssylt efter det här. Ta bort skummet som bildas på ytan (går lättare om sylten får svalna ca 5 min)
Vispa grädden lätt, rör ut chokladen i del av grädden och vänd ner resten med stora, luftiga tag. Det första lagret fyller man med vaniljkräm, de andra lagret med jordgubbssylt
Det gör att kakan blir mer jämn och blir lättare att dela. Antingen är det äppelmos i dom som jag inte är så förtjust i eller som alla andra tårtor hallon eller jordgubbssylt