Tillsätt smöret och rör på låg hastighet till en lätt och luftig kräm. Om man vill kan man skeda över ett tunt lager fruktgele (jag använde äppelgele) ovanpå
Kavla ut varje degplatta helt lätt. Låt dem svalna lätt på plåten och skär dem sedan i jämna bitar. Detta ger en mycket spröd deg, den kan lätt smula sig men blir mycket god
Jag köpte smarta köksredskaper som är en ”minislicer” kniv som man kan skära skivor och med en spiral insats så kan man strimla lätt, och en ”Spiral cutter” som man gör grönsaksskruvar med plus juicepress
Sikta in mjölet i äggvispet, genom att röra det försiktigt in det försiktigt, vispar du för hårt så sjunker kakan lätt ihop och du får en kompakt och torr kaka som resultat
Jag skalade ej äpplena då det är lättare att bara koka ihop dem till mos och sedan sila ut saften. Blir en hållbar och god äppelgelé kokt med socker och gul melatin som är pektin och konserveringsmedel för gelé
Värm geléet lätt så att det precis smälter. Kavla ut den lätt och klä formen. DAGENS RECEPT 13-08-06PERSIKOTÅRTAEn tunn, spröd tårtbotten av pajdeg, mördeg eller smördeg med en härlig fyllning av persikor och jordgubbar eller hallon blir en uppfriskande, ganska mager tårta