Här om dagen testade vi att göra paj med kycklingfärs istället för med blandfärs. Kycklingfärs ger inte lika mycket smak som en färs på fläsk och nöt, så snåla inte med kryddorna
Vi bidrog med en LCHF kycklingpaj. Salt o rikligt med cayennepeppar. När kycklingen svalnat lite (om du steker den i sambande med pajfix), rör ner kycklingen och tomater
skär kycklingen i tärningar och krydda med salt och peppar bryn så att den är klar. 4 dl mandelmjöl. Skär smöret i tärningar och mixa i hop detta till en fin massa och klä en form med detta och ställ in i frysen ca 10 minuter. 4 dl mandelmjöl
När man vill baka eller laga mat där olika former av mjöl från spannmål vanligtvis ingår så är ett vanligt substitut mandelmjöl, om man som jag vill ha ett naturligt glutenfritt alternativ
Jag hade alltså kyckling att ta hand om, och eftersom jag precis varit in och kikat hos Amy fick jag lust att sätta lite indisk piff på min kycklingpaj
KYCKLINGPAJmed MAJONNÄS lchfPajbotten. Inspirerad av duktiga Lana med bloggen RyskaDockor,testade jag att använda majonnäs i pajfyllningenoch det blev jättegott
Mixa mandelmjölmed sesamfrön i en blender/mixer. Servera med en god blandsallad. Mandelmjöl. Tryck ut degen i en springform, nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i ca 8 minuter
Ingredienser Kycklingpaj För 4 personer Pajdeg 3 dl mandelmjöl 0,5 dl sesamfrö 1 msk psylliumhusk/ fiberhusk 1 tsk himalayasalt/ havssalt 40 g kokosolja 1 st ägg Fyllning 3 st kycklingfilé 1 st gul lök 8 st soltorkade tomater 140 g bladspenat/ babyspenat 1 st vitlöksklyfta Kokosolja eller ghee att steka i Äggstanning 3 st ägg 2 dl kokosmjölk Efter tycke
Men kan även tipsa en pajdeg på mandelmjöl som alltid blir lyckat, den hittar ni bla HÄR. Hacka och stek grönsakerna på medelvärme och häll sedan upp på ett fat
Jag har varit på två inspirerande föreläsningar på arbetstid, slutade lite tidigare så jag orkade städa lite inför fredagens kalas och avslutade dagen med en kvällspromenad