Kycklinglår ugn ingefära recept

Kycklinglår i ugnen med färsk ingefära

Kycklinglår i ugnen med färsk ingefära

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Marinaden 2 msk olivolja 900 gram kycklinglår 0,5 msk soja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar , krossad 1 tsk sambal oelek 0,5 msk citronsaft 2 cm ingefära , riven Köp receptet
Kycklinglår i ugn

Kycklinglår i ugn

Tillsätt och blanda runt olja, soja, sambal oelek, sweet chili, färsk finriven ingefära och citronsaft med kycklingen
Kycklinglår med asiatisk smak

Kycklinglår med asiatisk smak

Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. kycklingen med aluminiumfolie efter en stund i ugnen. Blanda resten av ingredienserna och vänd runt dem med kycklinglåren
Marinerade kycklinglår - Tak kalbi

Marinerade kycklinglår - Tak kalbi

11 msk riven ingefära. 1Marinad1 dl ketchup 1 dl chajang, svart sojabönspasta 0,5 dl kodjochang, koreansk chilipasta 1 dl koreansk eller japansk soja 1 msk pressad vitlök 1 msk riven ingefära 2 msk strösocker 0,5 dl sesamolja. Grilla i ugn på 150 grader i 30 minuter eller stek i stekpanna på låg värme ca 20 minuter
Marinerade kycklinglår/klubbor

Marinerade kycklinglår/klubbor

Servera med en sallad och ris med ingefära och kokos. Kycklingklubborna har legat i denna marinad i ca 2 timmar och är nu redo att tillagas i ugnen. Värm ugnen till ca 225'C och ta tiden på ca 40 minuter
Kycklinglår med aprikos

Kycklinglår med aprikos

Smöra en ugnsform och lägg ut kycklinglåren med skinnsidan uppåt. Baka i ugnen tills kycklingen är genomstekt
Tandoorikyckling i ugn

Tandoorikyckling i ugn

Riv vitlök och ingefära i en bunke. Häll ut kyckling och yoghurt i en ugnsform. Värm ugnen till 230 grader. Baka i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, eller till kycklingen fått mycket färg och är genomlagad, testa med att sticka hål i kycklingen, saften som rinner ut ska vara helt klar. 1 kg kycklinglår. 25 g färsk ingefära. 1 kg kycklinglår 1 citron, saften 3 dl tjock yoghurt 2 vitlöksklyftor 25 g färsk ingefära 1 msk spiskummin 3 tsk malen koriander 0,5 tsk cayennepeppar 0,5 tsk kardemumma 0,5 tsk nejlika 0,5 tsk malen svartpeppar 1 msk paprikapulver 1 kruka färsk koriander
Teriyaki kyckling

Teriyaki kyckling

800gr kycklinglår gärna med skinnet kvar. 1 tsk färsk riven ingefära. 250gr semi rostade tomater i ugnen ( dela små cocktail tomater på mitten. Sätt in i ugnen 2 timmar på 125 graders värme. 800gr kycklinglår gärna med skinnet kvar. 1 tsk färsk riven ingefära

Indiskt långkok i lergryta

Jag köpte urbenat kalkonlår men det går lika bra med kycklinglår, fläsk- eller lammgrytbitar. Grytan går förstås också att tillaga i en vanlig gryta i ugnen eller på spisen eller i en slowcooker
Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Ha i de krossade tomaterna och låt alltsammans koka ihop, medan kycklingen blir klar i ugnen. Smält smör i en stor kastrull och låt chilipulver stekas i ett par minuter på mediumvärme, tillsätt sedan den hackade löken och stek den tillsammans med den rivna ingefäran och salt
Kyckling BBQ

Kyckling BBQ

Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen. Sätt ugnen på 225°C. 8 kycklinglår. 2 tsk mald ingefära