Baka iugnentillskycklingen är genomstekt. Strö litefärsk purjolök över. En litenbitstrimlad purjolökEv en krispig grönsalladHacka den syltade ingefäran grovt, skala och rivvitlöken
Rivvitlök och ingefärai en bunke. Blanda ner alla kryddor, tillsätt yoghurten och blanda runt. Lägg ner kycklingen och låt marinerai kylskåp i ca sex timmar för maximal smak
Skölj kycklingen noga i kallt vatten, torka bitarnamed hushålls papper. Ringla över liteolivolja, lite honung, lite grovt salt, och färsk hackad basilika
Ni kan göra den vegetarisk om nivill men jag föredrar att koka grytan tillsammansmedkycklinglår. Dels för att jag älskar kycklinglår och för att låren ger väldigt god smak
Idag komponerade jag ihop en jättegod kycklingmed mango chutney. Hade ris, wokad broccoli och apelsinsåstill, tror dock att nån slags yougurtsås hade varit ännu godare
Här använde jag kycklinglår för de är lite bättre att tillagas hela. Man skulle kunna marinerazucchini, paprika, auberginei samma marinad som kycklingen och steka/rosta iugnen och sedan tillsättatill såsen
Salladen på bilden serverades tillsammansmed några skinnfriabitar av ugnsstekta kycklinglår. Börja med att lägga en tunt strimladfärsk lök i en matsked vitbalsamvinägeri botten på en salladsskål